Ελληνικά Καλώδια: Σύναψη συμβάσεων με την TenneT

0



Την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα, ανέθεσε στον Όμιλο Ελληνικά Καλώδια η γερμανική εταιρία Tennet, διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που ανατέθηκαν στην Ελληνικά Καλώδια αφορούν τον «με το κλειδί στο χέρι» σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία και θέση σε λειτουργία τριών συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με υποβρύχια καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος ονομαστικής τάσης 155 Kv, με μόνωση εξωθημένου διασταυρωμένου πολυαιθυλενίου (XLPE). Τα έργα περιλαμβάνουν εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης 155 kV συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων.

Τα εν λόγω σύνθετα τριπολικά υποβρύχια καλώδια με μόνωση XLPE και με ενσωματωμένες δύο οπλισμένες μονάδες οπτικών ινών των 24 ινών έκαστη θα παραχθούν από την Ελληνικά Καλώδια στο εργοστάσιό της θυγατρικής της εταιρίας Fulgor, στην Κόρινθο, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το 2018. Η Fulgor διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπουν την παραγωγή και την πραγματοποίηση δοκιμών υποβρυχίων καλωδίων σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη, με απουσία ή με τον ελάχιστο αριθμό εργοστασιακών συνδέσμων.

Τα εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργα υπογραμμίζουν την εξέχουσα θέση του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως,. Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερύψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.

Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνικά Καλώδια: Σύναψη συμβάσεων με την TenneT"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator