Η Politiken «σκίζει» τον Τσίπρα! «Να σε πάρει η ευχή Αλέξη…»

0



Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η εφημερίδα της Δανίας, Politiken, σε μια μακροσκελή ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες.
Mε τίτλο «Να πάρει η ευχή Αλέξη! Νέα κρίση απειλεί την Ελλάδα», η δανική εφημερίδα αναφέρει, πως «ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή κόντρα με τους δανειστές, κόντρα που είναι τόσο μεγάλη που η χώρα οδηγείται και πάλι στην χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ. «Αν το σημερινό Eurogroup, στις Βρυξέλλες δεν βρεί λύση, τότε θα επιστρέψουμε στα ίδια τα περσινά».

«Ελλάδα και δανειστές σύναψαν σύμφωνο ειρήνης τον περασμένο Αύγουστο για να μην χρεοκοπήσει η χώρα», γράφει o Pier Thiemann. «Η συμφωνία προέβλεπε την συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας για να μπορεί η χώρα να αποπληρώνει τα δάνειά της και με μέτρα λιτότητας να γίνει εξοικονόμηση δαπανών για να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα», επισημαίνεται.

«Τώρα όμως, είμαστε μπροστά σε μια νέα καλοκαιρινή αναστάτωση», τονίζει η εφημερίδα και συνεχίζει: «Κι αυτό, γιατί οι δανειστές της Ελλάδας δεν θέλουν η χώρα να εκτροχιαστεί από το πρόγραμμα. Το ΔΝΤ ζήτησε από τους Έλληνες επιπλέον μέτρα και μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα τίθενται αυτόματα σε εφαρμογή αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι. Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν το δέχεται αυτό».

«Η κατάσταση έχει οδηγήσει στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης», συνεχίζει η εφημερίδα και εξηγεί πως, «όλα εξαρτώνται από το πόσο θα καταφέρουν οι έλληνες να πείσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του χάνουν δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις και οι διαδηλώσεις είναι συνεχείς από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ο λαός είναι σε απόγνωση. 22% των Ελλήνων είναι στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα κριτήρια της ΕΕ».

Eξάλλου, η εφημερίδα συνδέει την ελληνική κρίση με το Brexit. Μια κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, αναφέρει η εφημερίδα. Όλα μπορεί να κριθούν στις 22 Ιουνίου, δηλαδή μια ημέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Βρετανία. Ένα νέο ελληνικό δράμα θα είναι το αποφασιστικό χτύπημα το οποίο θα οδηγήσει τους Βρετανούς εκτός ΕΕ. Και είναι και το προσφυγικό…

Πηγή: Politiken.dk
Δημοσίευση: Μαΐου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Politiken «σκίζει» τον Τσίπρα! «Να σε πάρει η ευχή Αλέξη…»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator