Το "Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου" στο "Garmin Ziria SkyRace 2016"

0




"Garmin Ziria SkyRace 2016" 
7η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας 

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στην πλατεία της Γκούρας, στην κοιλάδα του Φενεού, δόθηκε η εκκίνηση της 7ης Αγωνιστικής Διάσχισης Ζήρειας ή με το διεθνές όνομα Garmin Ziria Skyrace και οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν 30χλμ. Ο στόχος της διοργάνωσης ήταν να δουν οι αθλητές ένα διαφορετικό και ίσως πιο απαιτητικό βουνό, που θα ζητά από τον δρομέα άνεση μα και αμέριστη προσοχή σε κάθε καιρική περιπέτεια. Μία περιπέτεια που θα συνδυάζει τεχνική αντοχή, ταχύτητα και δύναμη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη αυτού του απαιτητικού αγώνα και συνεργάστηκε άψογα με την οργανωτική επιτροπή στα θέματα ασφαλείας. Η υγειονομική κάλυψη, με την βοήθεια των τμημάτων Τρίπολης και Ναυπλίου, υλοποιήθηκε απο 37 εθελοντές Σαμαρείτες. Ο σχεδιασμός βασίστηκε με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των εθελοντών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών και με αυτά τα δεδομένα δημιουργήθηκαν πέντε σταθερές ομάδες κατά μήκος της διαδρομής, μια ομάδα άμεσης επέμβασης και δύο ομάδες εφεδρείας με οχήματα, μία ομάδα περιπατητική από έμπειρους εθελοντές, μία ομάδα που στελέχωσαν το Ιατρείο της έναρξης-τερματισμού και το κέντρο επιχειρήσεων.

Το βουνό όμως έχει τους δικούς του νόμου οπότε οι αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν οι αθλητές δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν των αγώνα. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης και οι Επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών, αποφάσισαν την διακοπή του αγώνα στο 18ο χλμ, στο αθλητικό κέντρο Ζήρειας.

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το "Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου" στο "Garmin Ziria SkyRace 2016" "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator