Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΑΚ

0










Στην Κρήτη βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες με ατζέντα σημαντικά αναπτυξιακά έργα του νησιού (αεροδρόμιο Χανίων – Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) και την προετοιμασία της Συνόδου των 14 Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Αερδρόμιο Χανίων

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στην Κρήτη ξεκινώντας τις επαφές του από το αεροδρόμιο των Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», όπου συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, την αερολιμενάρχη κα Λαμπαθάκη, τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, Ανδρέα Πολάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επιθεώρησε τον χώρο εργασιών του αεροδρομίου.

Εκεί, ο Γιώργος Δέδες, αφού ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν προκειμένου να προχωρήσει το έργο. «Όταν ξεκινήσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, παραλάβαμε μια σειρά από άλυτα τεχνικά θέματα και πολύ σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης του έργου. Τα τεχνικά θέματα έχουν επιλυθεί πλήρως και στο σύνολό τους. Αποκαταστήσαμε επίσης την ομαλή ροή χρηματοδότησης στο έργο, που θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρι και το πλήρες τέλος των εργασιών».

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα του έργου, το οποίο προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί: «Μπορούμε πια να μιλάμε με βεβαιότητα για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης αυτού του έργου, δηλαδή το τέλος της φετινής χρονιάς, τον Δεκέμβριο του 2016. Και μάλιστα με έναν ενδιάμεσο σταθμό που έχουμε θέσει ως στόχο και οι Υπηρεσίες μας, αλλά και η κατασκευάστρια εταιρεία. Πριν τον μήνα αιχμής, τον Αύγουστο, να παραδοθεί η ανατολική επέκταση του αερολιμένα, ώστε μέσα από την εξυπηρέτηση με καινούργια μηχανήματα ελέγχου τα οποία ήδη βρίσκονται στο εργοτάξιο, να απογειωθεί η λειτουργικότητα, η εξυπηρέτηση των επιβατών και να αναβαθμιστεί άμεσα το σύνολο του προορισμού που ονομάζεται αεροδρόμιο Χανίων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δέδες στην άριστη συνεργασία του Υπουργείου με τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής, την Περιφέρεια, το Δήμο Χανίων και τους Bουλευτές, οι οποίοι γνωρίζοντας από κοντά και ζώντας καθημερινά τα προβλήματα που υπάρχουν, συνεργάζονται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία ώστε να εξασφαλιστούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Είμαστε πάνω από το έργο, ώστε να μπορούμε να λύνουμε ανά πάσα στιγμή τα όποια προβλήματα υπάρχουν και σήμερα να έχουμε μια άριστη συνεργασία, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε τη συνολική προσέγγιση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) σε συνάντηση που είχε στα Χανιά με τη Διοίκηση και στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Α.Ε., Φώτης Καζάσης, παρουσία της Βουλευτού Χανίων Βάλιας Βαγιωνάκη. Στην συνάντηση ενημέρωσης που ακολούθησε παρόντες ήταν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αποστόλης Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, οι Βασίλης Λιβάνιος, Αριστόδημος Χατζιδάκης, Μανόλης Βαρδουλάκης, Ελένη Ιακωβίδου, Παύλος –Παναγιώτης Σειμένης και οι επικεφαλής των Διευθύνσεων του Ο.Α.Κ. Α.Ε.

Αναφερόμενος στο πολύπαθο έργο του ΒΟΑΚ (το οποίο χαρακτήρισε πάνδημο αίτημα και απαραίτητο όσο κανένα άλλο έργο στην Κρήτη ), ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών τόνισε πως πρόθεση του ΥΠYΜΕΔΙ αποτελεί η κατά προτεραιότητα ένταξη του έργου στο πακέτο Γιούνκερ – για το τμήμα από Καστέλι (Χανίων) έως Σητεία .Το έργο εντάχθηκε, μαζί με την αναβάθμιση των λιμανιών Σούδας και Ηρακλείου, στις προτάσεις του ΥΠYΜΕΔΙ προς το Υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού του πακέτου Γιούνκερ. Οσον αφορά στις απαραίτητες μελέτες, είπε ότι εξετάζεται από την ηγεσία του Υπουργείου ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΒΟΑΚ με το σύνολο των μελετών να ενταχθούν στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες τόνισε: «Θεωρούμε ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι έργο που προσελκύει έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον του οποίου η αποπεράτωση προσεγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα από τα έργα- πιλότους για τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε μια νέα υγιή βάση με κανόνες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας». Ο Γιώργος Δέδες περιέγραψε την βασική φιλοσοφία της πρότασης, ως “πρόγραμμα μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων”, ενώ επιβάλλεται όπως επεσήμανε να προηγηθούν η εκπόνηση πλήρους επιχειρησιακού σχεδίου, η μελέτη κόστους – οφέλους και η ωρίμανση όλων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Ηράκλειο

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών μετέβη στο Ηράκλειο, όπου παρόντος του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ειρηναίου και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία από την οργανωτική επιτροπή για την ιστορική Πανορθόδοξη Σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο νησί εντός του Ιουνίου και στην οποία θα συμμετέχουν οι Προκαθήμενοι των 14 Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών και πολυμελείς αντιπροσωπείες τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχαν ιδιαίτερη συνάντηση και συζήτησαν όλο το πλέγμα των σημαντικών αναπτυξιακών θεμάτων και έργων υποδομών της νήσου, επικεντρώνοντας στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Περιφέρειας Κρήτης στο θέμα του ΒΟΑΚ, η οποία αποτελεί καρπό της συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και προσωπικά του Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα το κοινό πλαίσιο στόχων και διεκδικήσεων για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα.
Δημοσίευση: Μαΐου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ – ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΑΚ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator