ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ - Από την Eurovision ξεκίνησαν να μας πετάνε από την Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ

0



Το συγκρότημα που πήρε τη θέση με απευθείας ανάθεση δεν πέρασε στον τελικό.

Πανωλεθρία στο μέτωπο της Eurοvision. Αρχίζουν σιγά σιγά να μας πετάνε όχι μόνο από την ζώνη του Ευρώ αλλά και από την Ευρώπη γενικότερα. Ως γνωστόν το συγκρότημα «Argo» είχε αναλάβει τη δουλειά με απευθείας ανάθεση, από τον Διονύση Τσακνή αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Εμειναν “Παυλόπουλοι” οι παρουσιαστές της ΕΡΤ που μετέδιδαν το εθνικό μας Βατερλώ.

Για πρώτη φορά από το 2004 οπότε και καθιερώθηκαν οι ημιτελικοί, η χώρα μας δεν προκρίθηκε στον τελικό!

Οι Argo με το «Utopian Land» δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αρκετούς βαθμούςαπό τις κριτικές επιτροπές και το televoting ώστε να διαγωνιστούν στη μεγάλη βραδιά της φετινής διοργάνωσης, το Σάββατο.



Το συγκρότημα «Argo» αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης(φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την καλλιτεχνική αξία του συγκροτήματος, ωστόσο τα πρώτα σχόλια που είχαν ακουστεί αφορούσαν στην Το επώνυμο της frontwoman είναι ίδιο με αυτό της πρώην συζύγου του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.

Ο Νάσος Γουμενίδης έγραψε στο blog του για την νέα αυτή εθνική τραγωδία:

Ναι ρε Ξεφτίλα. Και μάλιστα μεγάλη. Βεβαίως όση προσπάθεια και να έκαναν κάτι άγνωστοί τύποι, που θύμιζαν φοιτητικό παρεάκι σε μπυραρία στο Κάρντιφ να διακορεύσουν την Ποντιακή μουσική, δεν τα κατάφεραν.

Άλλωστε ο κεμεντζές και οι μελωδίες από την πατρίδες της Ανατολής ταξιδεύουν πολλά χρόνια και συντηρούν την ιστορία του λαού μας. Δεν περιμένουν από ένα πανηγυράκι να απαξιωθούν.

Δεν υπήρχε μεγαλύτερη μακακία από αυτό που είδα. Μα ποντιακό ράπ; Αν το λέγαμε πρίν από χρόνια θα μας περνούσαν για καραγκιόζηδες που λέμε ανέκδοτα.Πτωχευμένη συμμετοχή μιας πτωχευεμένης αισθητικής. Καλύτερα να μην πηγαίναμε. Προφανώς και μια επιτυχία της Ελλάδος θα έφερνε μια αίσθηση χαράς στον πολύ κόσμο που στήθηκε σήμερα στην τηλεόραση του για να παρακολουθήσει το πανηγυράκι. Αλλά τόση ξεφτίλα; Τέτοιο έλλειμμα αισθητικής στην ζωντανή παρουσία; Ανύπαρκτη σκηνοθεσία… κοντινά για γέλια… καμία ταύxtιση με το 2016

Και εντάξει. Τον τραγούδι ήταν για τον… (δεν κάνει να το γράψουμε). Δεν έβλεπαν ότι στις προβλέψεις ήταν τελευταίοι;

Και όταν το είδαν γιατί δεν προχώρησαν σε κάποιες κινήσεις επικοινωνίας που με τακτική θα έφεραν συμπάθεια ρε… όχι ψηφαλάκια στην χώρα μας;

Δείτε τι έγραφα πρίν από λίγες μέρες…

“Καμία πιθανότητα για πρόκριση της Ελλάδας από τον πρώτο ημιτελικό στον τελικό δεν δίνουν τα μεγάλα στοιχηματικά πρακτορεία δείχνοντας έτσι πόσο ουτοπική ήταν η επιλογή να στείλουμε ένα παγκοσμίως άγνωστο συγκρότημα που μάλιστα με την νέα του ονομασία, «Argo» συστάθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί πως θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό. Το «Utopian Land» πατώνει παντού με τις αποδόσεις του για πρόκριση στον τελικό ή για νίκη να κυμαίνονται από 300 έως και 600. Που σημαίνει για όσους παίζουν στοίχημα πως τα πρακτορεία σε περίπτωση που οι «Argo» κερδίσουν η προκριθούν στο 1 ευρώ δίνουν από 300 έως 500! Μηδενικές πιθανότητες δηλαδή…. Η Ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Σουηδία ανήμερα του Πάσχα και οι μέχρι στιγμές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν καλεστεί σε κανένα πάρτι από αυτά που διοργανώνονται πριν το επίσημο φεστιβάλ.

Από τώρα στην ΕΡΤ προετοιμάζονται για την επικοινωνιακή στρατηγική διαχείρησης της ήττας που θα ακολουθήσουν μετά τον αποκλεισμό μ επιχειρήματα όπως low bughet παραγωγή, διαφορετικό τραγούδι με μήνυμα που ξεφεύγει από τα κλισέ σουξέ του διαγωνισμού, πόλεμος των Βόρειων χωρών και άλλα παρόμοια. Αν τα «μαύρα στοιχήματα» επιβεβαιωθούν πρόκειται για βαριά ήττα καθώς μέχρι στιγμής ποτέ η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί σε ημιτελική φάση. Για την ιστορία ως απόλυτο φαβορί φιγουράρει η ρώσικη συμμετοχή «You are the only one» του Ρώσου σταρ Σεργκέϊ Λαζάρεφ που υπογράφει ο Έλληνας Δημήτρης Κοντόπουλος και ακολουθούν από κοντά Γαλλία και Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ - Από την Eurovision ξεκίνησαν να μας πετάνε από την Ευρώπη - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator