Βασίλης Νανόπουλος: «Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Κορινθία» - ΒΙΝΤΕΟ

0



Μιλώντας στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους υποτρόφους του Hanns Seidel Foundation , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στην σημερινή κακή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα ,για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται .

Βεβαίως όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε ,οι φόροι είναι δυσβάστακτοι ,οι γραφειοκρατία  και η πολυνομία και η αδυναμία του κράτους να επιβάλλει νόμους και κανόνες , ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις και τους πολίτες ανέφερε χαρακτηριστικά .

Όμως η Ελλάδα με ακαθάριστο εθνικό προϊόν 177,6 δις ευρώ  παραμένει μια ισχυρή εγχώρια αγορά και 39η ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη όταν πριν την κρίση ήταν 27η . Το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό προϊόν παραμένει παρά την κρίση στις  21,7 χιλιάδες δολάρια ,   που είναι περίπου διπλάσιο του αντιστοίχου στην Τουρκία και πολλαπλάσιο των γειτονικών βαλκανικών χωρών .

Έχει τη σταθερότητα του μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης ,του ευρώ και την υποστήριξη των εταίρων της στην Ευρώπη, μια εξαιρετική γεωγραφική θέση , καλό κλίμα και τουριστικές υποδομές .
Ευκαιρίες ανάπτυξης στη χώρα υπάρχουν πολλές. Στον τομέα της αγροτικής παραγωγής  για παράδειγμα όπου το ακαθάριστο εθνικό προϊόν είναι 7,9 δις δολάρια μόνο ενώ για την Ολλανδία που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό και έκταση είναι 14,5 δις δολάρια . Αν αξιοποιήσει η Ελλάδα τον πολύ καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες  μπορεί εύκολα  να διπλασιάσει την αγροτική παραγωγή .

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για τη χώρα και την περίοδο 2014-2020 έχει προσδιορίσει  οκτώ τομείς προτεραιότητας όπου υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα και προοπτικές μεγάλες για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

1.       Τουρισμός-πολιτισμός
2.       Αγροδιατροφή
3.       Υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνιών
4.       Ενέργεια
5.       Περιβάλλον
6.       Μεταφορές
7.       Υγεία-φάρμακα
8.       Υλικά –κατασκευές

Η Κορινθία που έχει κομβική γεωγραφική θέση ,μικρή απόσταση από την Αθήνα -το κύριο αεροδρόμιο και λιμάνι της χώρας , καλή οδική σύνδεση  και προαστιακό σιδηρόδρομο, αρχαιολογικούς  χώρους σε μικρή απόσταση, μεγάλη ακτογραμμή και ορεινό όγκο ιδιαίτερου φυσικού κάλους , έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης κυρίως σε τουριστικές επενδύσεις και αγροτική ανάπτυξη.

Διαθέτει 101 ξενοδοχεία δυναμικότητας 7294 κλινών, μεγάλο αριθμό ενοικιαζομένων δωματίων που δεν έχουν  αξιοποιήσει ακόμα  το διαδίκτυο για κρατήσεις όπως γίνεται με επιτυχία μεγάλη πχ στην Αθήνα  ,διαθέτει υψηλού επίπεδου καταστήματα αναψυχής και εστίασης που σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και την κατάλληλη προβολή μπορούν να πυροδοτήσουν μια έκρηξη αναπτυξιακή.

Τα παραδοσιακά επίσης αγροτικά προϊόντα , σταφίδα, κρασί, λάδι και νέα προϊόντα που πρέπει να αντικαταστήσουν τα μη ανταγωνιστικά πλέον εσπεριδοειδή , έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία και  με την κατάλληλη συσκευασία, διαφήμιση  και διακίνηση έχουν λαμπρό μέλλον .

Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: «Σημαντικές οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Κορινθία» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator