Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην ορεινή Κορινθία

0



Σε άλλες είκοσι δυο περιοχές της χώρας, επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων.

Συνολικά με την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού επιχειρούν σε όλη τη χώρα τριάντα πέντε Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε τριάντα δύο περιοχές καθώς η Αρκαδία, τα Ιωάννινα και η Ξάνθη ενισχύονται με μια επιπλέον Κινητή ΄Αστυνομική Μονάδα, ανά περιοχή

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες , σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.

Τα αποτελέσματα της δραστηριότητας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων έχουν εκτμηθεί ως ιδιαίτερα θετικά και γιαυτό το λόγο αποφασίσθηκε η επέκταση των κινητών «αστυνομικών Τμημάτων » και σε άλλες 22 περιοχές της χώρας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναλυτικότερα, ο θεσμός επεκτείνεται σε Αιτωλία, Ακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χανιά, Κιλκίς, Χαλκιδική, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία και Δυτική Αττική (περιοχή Μεγάρων).

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα είχαν διατεθεί σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, ορεινή Κορινθία, Μάνδρα Αττικής και στα Γρεβενά. Επίσης σε Αρκαδία, Ιωάννινα και Ξάνθη, όπου στο πλαίσιο της επέκτασης ενισχύονται με μια επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα (ανά περιοχή).

Με την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού, επιχειρούν συνολικά τριάντα πέντε Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, σε τριάντα δύο περιοχές της χώρας μας, με στόχο να καλυφθεί έτσι ένα μεγάλο τμήμα των ακριτικών περιοχών και της ενδοχώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.

Η επέκταση του θεσμού των κινητών αστυνομικών μονάδων παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ασφάλεια έχει αναχθεί, ίσως στο πρώτο αγαθό μιας κοινωνίας, επισήμανε μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι «εμπεδώνεται η ασφάλεια αυτή και σε πολίτες άλλων χωρών γι’ αυτό και βλέπετε και βλέπουμε ότι παρά τα πολλά προβλήματα τα γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, η Ελλάδα γίνεται κέντρο προσέλκυσης με συνειδητή επιλογή τουριστών από όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι πολύ σύντομα με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα γίνει και κέντρο προσέλκυσης πολλών επενδύσεων. Και ο τουρισμός και οι επενδύσεις συνδέονται με την ασφάλεια που μπορεί να νιώθει κάποιος στη χώρα που θέλει και επιλέγει να πάει.

Τριάντα πέντε μονάδες, αυτή τη στιγμή, διαθέσιμες, σύγχρονες μονάδες, δηλαδή αυτοκίνητα με όλες τις σύγχρονες υπηρεσίες, στελεχωμένα με εκπαιδευμένα στελέχη της Αστυνομίας έρχονται να καλύψουν ανάγκες άμεσης παρέμβασης, θα έλεγα, σε δυσπρόσιτες περιοχές, σε περιοχές που υπάρχουν αποστάσεις, γιατί ξέρουμε πολύ καλά το ανάγλυφο της χώρας και τις δυσκολίες για συνεχή, άμεση παρέμβαση, εποπτεία και δυνατότητα.»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε στα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ ,όπως το μεταναστευτικό-προσφυγικό και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε την κύρια δουλειά που είναι η διασφάλιση της τάξης, η εξυπηρέτηση του πολίτη, έτσι ώστε να έχουμε ένα ήρεμο περιβάλλον, κατάλληλο για την όλη λειτουργία της χώρας μας και σ’ αυτήν την κατεύθυνση βλέπετε αυτήν την προσπάθεια και τις Κινητές αυτές Μονάδες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα εξυπηρετήσουν δυσπρόσιτες περιοχές.»

Πάνω από 25.000 άνθρωποι καθώς και 1.500 φορείς, σύλλογοι, είτε αγροτικοί συνεταιρισμοί σε περιοχές που η αστυνομία δυστυχώς δεν μπορούσε να ήταν παρούσα ,έχουν εξυπηρετηθεί από την μέχρι τώρα λειτουργία του θεσμού επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης και πρόσθεσε ότι :

«Δεν είναι μόνο οι κινητές αστυνομικές μονάδες που μας εξασφαλίζουν και διασφαλίζουν την εξωστρέφεια και την κοινωνική συμφιλίωση. Έρχεται ακριβώς από πίσω ένα πλέγμα δράσεων όπως παράδειγμα: η επέκταση του συστήματος επιτήρησης στα σύνορά μας με την Τουρκία. 15.000.000 ευρώ η χρηματοδότηση, πολύ υψηλό ποσό και βέβαια πρέπει να σας πω, θα μας εξασφαλίσει και ανθρώπινους πόρους, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η επιτήρηση θα γίνεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα και αξιοπιστίας αλλά και δυνατότητας διάθεσης των ανθρώπινων πόρων σε άλλες αποστολές.

Θέλω να σας πω επίσης, ότι από τα επείγοντα που πήρε η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξασφαλίστηκαν για το 2016, 600.000 σε ότι αφορά την στήριξη του σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ» και βεβαίως περίπου στα 2.500.000 ευρώ, πάλι από τα επείγοντα για τη στήριξη των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά.»

Δημοσίευση: Μαΐου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην ορεινή Κορινθία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator