Η Επένδυση του Ελληνικού και οι Τσαρλατάνοι πολιτικοί

0



Το ηρωικό πείσμα του Σπύρου Λάτση

Πρόκειται για μια επένδυση που έφαγε τόνους λάσπης από συγκεκριμένα εγχώρια συστηματάκια διαπλοκής τα οποία συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Η πλάκα είναι ότι κάποιοι από εκείνους που επικρίνουν την επένδυση της Lamda στο Ελληνικό έχουν παρκάρει τα εκατομμύρια ευρώ τους στο εξωτερικό και παραδίδουν με θράσος μαθήματα στους εγχώριους χαχόλους εκμεταλλευόμενοι την δήθεν ισχύ που τους δίνει η “πλεονεκτική” θέση τηλε-ισχύος. Προφανώς αγνοούν την Ιστορία και τους σκελετούς που εξέρχονται των ντουλαπιών όταν γκρεμίζεται το γυάλινο οικοδόμημα-σύντομα.

Μετά από τόση λάσπη μόνο το ηρωικό πείσμα του Σπύρου Λάτση να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα θα μπορούσε να δικαιολογεί την απόφασή τής εταιρίας να επιμείνει στην συγκεκριμένη επένδυση. Μόνο εάν αναλογιστεί κανείς την γραφειοκρατία και τους κατσιαπλιάδες του φαύλου δημοσίου, τους βουκόλους της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει να αντιμετωπίσει και πάσης φύσεως τσαρλατάνους πολιτικά λαμόγια-η επένδυση είναι ήδη ψυχικά ζημιογόνος για την οικογένεια Λάτση.

Χρειάστηκε και γι΄αυτή την επένδυση λοιπόν να επιμείνει η Τρόικα και να βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι των ιθαγενών κυβερνώντων για να προχωρήσει. Αλλά ακόμη κι έτσι το να αντικρύζεις τις σκατόφατσες των εγχωρίων κατσιαλιάδων υπουργών, υφυπουργών, γραμματέων και καραφλών Φαρισαίων του νοσηρού δημοσίου καθώς και τα διαχρονικά λαμόγια των ΜΜΕ είναι μεγαλύτερο κόστος από τα 10 και πλέον δις ευρώ της επένδυσης.

Δεν έχει κανένα λόγο ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένεια Λάτση να εμπλακεί με όλα αυτά τα εγχώρια σούργελα, αυτό το μπουλούκι των ανικάνων και γελοίων πολιτικάντηδων που ο παπαροελληνάρας ψηφοφόρους επιλέγει να τον κυβερνήσουν.

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και από συναρμόδιους υπουργούς, μέσα στον Ιούνιο η Βουλή της Κολομβίας-Βενεζουέλας των Βαλκανίων θα επικυρώσει τη σύμβαση του Ελληνικού ώστε, να ξεκινήσουν – θα απαιτηθεί να μεσολαβήσει εύλογο χρονικό διάστημα- οι εργασίες ανάπλασης της έκτασης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανοδική πορεία της μετοχής της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, που “έκλεισε” χθες στα 4,5 ευρώ έναντι περίπου 4 ευρώ, πριν από 10 ημέρες, συνδέεται με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σχετικά με το project ΕΛΛΗΝΙΚΟ το προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου φαίνεται να τροφοδοτούν το “στόρυ” της εισηγμένης εταιρείας. Η εταιρεία-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου στο Capital.gr- εμφάνισε καθαρή κερδοφορία 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν εισροές από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες ύψους 1,5 (από -948 χιλ.) και 2,7 εκατ. ευρώ (από -56 εκατ.), αντίστοιχα. Επίσης, ενισχύθηκαν ελαφρώς τα έσοδα από επενδυτικά ακίνητα σε 10,4 εκατ. ευρώ από περίπου 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στην λήξη της περιόδου αυξήθηκαν σε 104 εκατ. ευρώ από 96,7 εκατ. ευρώ.

-7,8%, στα 11,1 εκατ. ευρώ το ebitda που συνδέεται με το retail από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα συγκριτικά με το 2015.

-4% οι πωλήσεις από την αρχή της χρονιάς έως και τον Απρίλιο.

-2% η επισκεψιμότητα από την αρχή της χρονιάς έως τον Απρίλιο.

-κατά 1,4% οι πωλήσεις των μισθωτών στα εμπορικά κέντρα (το α’ 3μηνο).

-0,8% η επισκεψιμότητα στα malls (το α’ 3μηνο).

Όσον αφορά το NAV (net asset value-καθαρή αξία ενεργητικού) ανά μετοχή διαμορφώνεται σε 5,23 ευρώ με την έκπτωση έναντι της τιμής διαπραγμάτευσης της Lamda να διαμορφώνεται στο 14,4%.

Το 2014 η καλύτερη χρονιά της πενταετίας

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υπήρξαν οι καλύτερες των τελευταίων πέντε ετών το 2014, γεγονός που σηματοδοτεί ότι τη συγκεκριμένη χρονιά υπήρξε μία, έστω, εύθραυστη βελτίωση του κλίματος.

Έτσι, οι πωλήσεις στα εμπορικά κέντρα, ενώ υποχώρησαν 4,9% το πρώτο εξάμηνο του 2013, αυξήθηκαν 6,1%, 8,1%, 4,2% και 1,4% το δεύτερο εξάμηνο του 2013, το 2014, το 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2015, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η επισκεψιμότητα υποχώρησε 3,7% το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ αυξήθηκε 1,5%, 5,3%,0,1% και 0,8% το δεύτερο εξάμηνο του 2013, το 2014, το 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2015, αντίστοιχα.

Και εάν οι παραπάνω επιδόσεις έχουν θετικό πρόσημο το 2015 και το 2016, έτη κατά τα οποία η αβεβαιότητα, λόγω κεφαλαιακών περιορισμών και απειλής εξόδου από το ευρώ, κυριάρχησαν, εκτιμάται ότι θα ήταν πολύ υψηλότερες εάν η ύφεση (0,7% το 2015 έναντι ανάπτυξης 1,7% το δ’τετράμηνο του 2014) δεν είχε επιστρέψει στην οικονομία.

Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Επένδυση του Ελληνικού και οι Τσαρλατάνοι πολιτικοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator