Πούτιν: Εγκλημα πολέμου η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία

0



Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ρωτήθηκε για την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και κατά των ΗΠΑ για το ενεργειακό.

«Για το αεροσκάφος που συνετρίβη έχω μιλήσει πολλές φορές. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό μπορεί να επιτεθεί στο δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε δεν θα το κάναμε έτσι» είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος. Πυροβόλησαν και τον πιλότο κι αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Είμαστε σε επαφή με τους εταίρους μας.. Ακόμα περιμένουμε τις εξηγήσεις αλλά δεν υπάρχουν», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Ερωτηθείς για το κουρδικό κράτος είπε πως «δεν ασχολούμαστε, είναι θέμα του κουρδικού λαού».

Οι αιχμές κατά ΗΠΑ-Βουλγαρίας για τον αγωγό

Ο Ρώσος πρόεδρος ερωτήθηκε και για το ενεργειακό. Εστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας για τον αγωγό TAP λέγοντας: «Θέλαμε να επεκταθούμε και στο Νότιο ρεύμα αλλά δεν μας άφησαν, λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ. Η Βουλγαρία σταμάτησε το έργο. Προτείναμε ένα έργο μέσω της Τουρκίας».

Ο Πούτιν προχώρησε ακόμη περισσότερο: «Θα σας πω ένα μυστικό: Οι Τούρκοι εταίροι μας έλεγαν να αλλάξουμε τις τιμές προμηθειών αλλά δεν εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε έργο αλλά χρειαζόμαστε εγγυήσεις. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον δεν θα ξοδέψουμε λεφτά σε αυτό. Έχουμε ξοδέψει λεφτά και μετά αποδείχτηκε ότι δεν συνεχίστηκαν τα έργα. Θέλουμε να δουλέψουμε στο Νότο της Ευρώπης. Gazprom και ΔΕΠΑ υπέγραψαν συνεργασίες. Μονόπλευρα οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία για την αντιαεροπορική άμυνα. Δεν ακούμε τίποτα πέρα από γενικά λόγια» είπε.

Υπενθύμισε ακόμη πως «από την αρχή μας έλεγαν ότι είναι μόνο εναντίον της απειλής για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει με το Ιράν. Δεν υπάρχει απειλή από το Ιράν αλλά υπάρχει αντιαεροπορική βάση στη Ρουμανία. Γιατί; Υπάρχουν εγκαταστάσεις για πυραύλους με μεγάλη εμβέλεια που είναι απειλή για εμάς. Γι' αυτό αναγκαζόμαστε να αντιδράσουμε αντίστοιχα για τη Ρουμανία που δεν ήξερε τι σημαίνει να είμαστε μέσα στο στόχο». Προειδοποίησε ακόμη πως «θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας. Τα μέτρα αυτά είναι απαντητικά και το ίδιο θα γίνει και στην Πολωνία. Δεν θα κάνουμε τίποτα πριν δούμε τους πυραύλους στη γειτονική επικράτεια».
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πούτιν: Εγκλημα πολέμου η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator