Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιαν Φαμπρ: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν τυφλοί και λιγάκι ηλίθιοι

0



Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με την πλειονότητα του καλλιτεχνικού κόσμου στην Ελλάδα μετά την απόφασή του να μετατρέψει το Ελληνικό Φεστιβάλ σε… βελγικό δίνει ο Γιαν Φαμπρ.

Απαντώντας στους Έλληνες καλλιτέχνες που τον αποκάλεσαν persona non grata μετά την απόφασή του, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, να τους αποκλείσει «όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, εμάς, τους Έλληνες δημιουργούς, θεωρώντας μας ανάξιους να συμμετέχουμε στην ‘εγκατάσταση’ που εσείς ο ίδιος θα επιμελείσθε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως μας ξαναδοθεί το βήμα, αφού πρώτα θα έχουμε ‘μυηθεί’ (με όρους κανονικότατης εκπαίδευσης) στο προσωπικό αισθητικό σας σύμπαν» ο Γιαν Φαμπρ μιλώντας στην εφημερίδα τα ΝΕΑ δηλώνει ότι «κάποιοι (σ.σ. Έλληνες καλλιτέχνες) ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί».

Επιμένει, δε, ότι θα έκανε ξανά την ίδια επιλογή αν σήμερα του γινόταν πρόταση για να αναλάβει τη διεύθυνση του Φεστιβάλ και επαναλαμβάνει ότι «δεν είχα ελευθερία».

«Βεβαίως (σ.σ. θα έκανε την ίδια επιλογή) διότι είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται, τέλος, και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές.

«Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν» αναφέρει.
Δημοσίευση: Μαΐου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεχίζει να προκαλεί ο Γιαν Φαμπρ: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν τυφλοί και λιγάκι ηλίθιοι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator