Ο Ερντογάν αποποιείται τον Κεμαλισμό και στοχεύει στο Αιγαίο

0Της Λιάνας Μυστακίδου

O ISIS εκτοξεύει ρουκέτες από το έδαφος της Συρίας  σε απόσταση 10 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. Στην πόλη Κιλίς έχασαν τη ζωή της περίπου 20 άτομα και τραυματίστηκαν πολλοί περισσότεροι.  Οι πολίτες πανικόβλητοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Η Άγκυρα , προς μεγάλη έκπληξη όλων δεν αντιδρά. Γιατί δεν βομβαρδίζει τις βάσεις του ISIS; Δεν το κάνει γιατί οι ΗΠΑ της έχει απαγορεύσει  να πετάει πέρα από τα σύνορα της στα νοτιοανατολικά.

Αντίθετα στα δυτικά δεν σταματά να προκαλεί την Ελλάδα από αέρα και από θάλασσα. Από τη μια δέχεται επίθεση και κάθεται με σταυρωμένα χέρια και από την άλλη προκαλεί.

Ο κ. Νταβούτογλου κατάφερε στην 16η επίσκεψη του στο Κατάρ να αποκτήσει στρατιωτική Βάση, στην οποία θα στείλει 3.000 άνδρες και των τριών όπλων. Οι Τούρκοι θα υπερασπιστούν όταν χρειαστεί το Κατάρ με τα πολλά χρήματα.

Η Τουρκία δέχεται επίθεση με ρουκέτες, οι νοτιοανατολικοί νομοί παρουσιάζουν εικόνα πεδίου μάχης από τον εμφύλιο που συνεχίζεται εδώ και τριάντα χρόνια  και η Άγκυρα στέλνει στρατό για να προστατεύσει το Κατάρ!

Ο κ. Ερντογάν αποποιείται τον Κεμαλισμό. Στις 29 Απριλίου θυμήθηκε να τιμήσει μια νίκη του οθωμανικού στρατού που έγινε πριν από 100 χρόνια στο  Ιράκ. Οι οθωμανοί νίκησαν τους  Άγγλους και η νίκη αυτή ονομάστηκε Kut’ ul amare. Πήγε μάλιστα και προσκήνυσε τον τάφο του στρατιωτικού διοικητή  Χαλιλ Πασά που πέτυχε αυτή τη νίκη. Ο Στρατηγός όμως ήταν ένας πότης.  Έπινε ακόμα και στο πεδίο της μάχης.
Στην επέτειο αυτής της νίκης ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι αρνείται την αντίληψη όλων εκείνων που υποστηρίζουν ότι η Ιστορία της Τουρκίας αρχίζει το 1919. Η χώρα μας, είπε έχει ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν πολλών χιλιάδων χρόνων.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι διοικητής του οθωμανικού στρατού εναντίον των Άγγλων ήταν ο Colmer  Freiherr von der Goltz, ο οποίος  τέσσερις μέρες πριν την τελική νίκη πέθανε από τύφο κι έτσι ο μέθυσος Χαλίλ Πασά καρπώθηκε τον τίτλο του νικητή…

Ο ξαφνικός έρωτας της νίκης Kut’ul Amare, η Βάση στο Κατάρ, η συμμαχία των ισλαμικών χωρών που έγινε με πρωτοβουλία του Ριάντ σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για την Τουρκία. Η ισλαμική συμμαχία είναι στην πραγματικότητα μια σύμπραξη των Σουννιτών, αφού δεν συμμετέχουν οι Σιίτες που έχει σαν στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Φυσικά δεν αποβλέπει μόνο στην πάταξη της τρομοκρατίας του ISIS, αλλά κυρίως στην καταπολέμιση των σιιτικών οργανώσεων.

Η Βάση στο Κατάρ αναμφισβήτητα εξυπηρετεί κυρίως τα συμφέροντα της Δύσης. Πολλά χρόνια πριν ο Πρόεδρος Κλίντον είχε πει ότι το καλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Τουρκίας είναι ο Στρατός της.

Ο κ. Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ντόχα  δήλωσε ¨θα κλείσουμε την παρένθεση που άνοιξε με τo σχέδιο Sykes-Pico¨.

Το σχέδιο αυτό το έφτιαξαν οι υπερδυνάμεις της εποχής Αγγλία και Γαλλία πριν από εκατό χρόνια. Από τότε άλλαξαν πολλά. Εμφανίστηκε μια νέα υπερδύναμη, οι ΗΠΑ, που θέλει να επιβάλει το δικό της σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής. Θέλει να διαιρέσει τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή σε μικρές εθνικές, θρησκευτικές πολιτικές οντότητες, τις οποίες θα μπορεί να ελέγχει ευκολότερα.

Η συνθήκη Sykes –Pico με την οποία μοιράστηκαν τα εδάφη της οθωμανικής αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή υπεγράφη πριν περάσει μήνας από τη νίκη του Kut΄ul Amare…

Ας προσέχουν λοιπόν οι οραματιστές της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κανείς δεν θα τους επιτρέψει να πετύχουν τα σχέδια τους. Μπορεί τώρα να χαίρονται και να  αλωνίζουν στο Αιγαίο, αλλά σύντομα θα κοπούν τα φτερά τους.  Οι ΗΠΑ  επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου με τον μανδύα του ΝΑΤΟ και η Τουρκία είναι ο υπεργολάβος τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή Militaire
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Ερντογάν αποποιείται τον Κεμαλισμό και στοχεύει στο Αιγαίο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator