Επικίνδυνα φρούτα στο τραπέζι

0Κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυθεί για το τι τρώει. Τα φυτοφάρμακα ρέουν άφθονα στο καθημερινό μας τραπέζι θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική μας υγεία όσο και την υγεία των παιδιών μας.
Ήδη τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν 2,5 τόνοι αχλαδιών από περιοχή του Πηλίου και 50 κιλά ροδάκινων καθώς στα προϊόντα αυτά ανιχνεύτηκαν  παραπάνω από τις κανονικές τιμές φυτοφάρμακα.
Αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος Φυτοπροστασίας και Ποιοτικών Ελέγχων της Νομαρχίας της Μαγνησίας πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων σε 70 προϊόντα φυτικής προέλευσης,  και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα.
Αφού κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τα επικίνδυνα φρούτα, με τα έξοδα να βαραίνουν τους παραγωγούς, επιβλήθηκαν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Όπως επισημαίνεται από το τμήμα Φυτοπροστασίας και Ποιοτικών Ελέγχων θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία παραγωγής να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην αποφυγή παρόμοιων κρουσμάτων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο δηλητηριάσεις από φυτοφάρμακα καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Eνωση, ενώ μελέτες δείχνουν αύξηση κατά 40% των περιστατικών καρκίνων στις περιοχές όπου γίνεται ευρεία χρήση φυτοφαρμάκων.
Οι παραγωγοί οφείλουν να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών και να αποφεύγουν την άλογη χρήση των φυτοφαρμάκων χρησιμοποιώντας  εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα, αν και πολλοί αγρότες είναι ασυνείδητοι  θυσιάζοντας στο βωμό του κέρδος τόσο την υγεία τους όσο και την υγεία των συνανθρώπων τους.
Μάρτυς αυτής της αλόγιστης χρήσης των τοξικών ουσιών είναι τα δεκάδες φορτία φρούτων και λαχανικών που επιστρέφονται κάθε χρόνο.
Από την πλευρά τους οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν και να πλένουν καλά τα φρούτα και λαχανικά πριν από την κατανάλωση, να αφαιρούν τη φλούδα από τα φρούτα και τα εξωτερικά φύλλα λαχανικών, και να κρατάνε τα φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, για ορισμένο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου όσο είναι εφικτό.
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επικίνδυνα φρούτα στο τραπέζι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator