Μόνο κρέμα αιμορροΐδων δεν έχει διαφημίσει ακόμη το ιερό τοτέμ

0



ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Πολύ Ρουβάς, ρε παιδάκι μου, ξεπέρασε και τον Νταλάρα

Ήταν τότε εποχές ταγαριού και αμπέχονου, που για να θεωρηθείς ποιοτικός άνθρωπος έπρεπε να έχεις περάσει απ το ΕΚΚΕ, να ξέρεις τι είναι τα Κάρμινα Μπουράνα και ποιοι τα χουν μελοποιήσει, τις διαφορές του ιστορικού είναι και το γίγνεσθαι και να μερακλώνεις με αντάρτικα και στο τσακίρ κέφι Βασίλη Παπακωσταντίνου. Τα μπουζούκια ήταν για λαϊκούς και ουχί διανοουμένους, σκοτεινούς τύπους, ντυμένους πάντα σε σκούρα χρώματα, άντε στο αραίωμα του πένθους  και κάνα μωβ πριν μαθευτεί στα κουτούκια πως το λάτρευε ο Πρινς και αυτοί της «ποπ» ήταν «αμερικανιές» τότε!
Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα
Κάπου στα τελειώματα του «τότε», εμφανίστηκε με πλήρη άγνοια κίνδυνου και για αυτό τόσο σαγηνευτικός ο Σάκης Ρουβάς. Πανέμορφος, γελαστός, ενοχοποιημένος, χόρευε σα να μην είχε κόκκαλα, τραγούδαγε στίχους χωρίς προβληματισμό, της τσιχλόφουσκας του μυαλού, φόραγε δερμάτινα παντελόνια, είχε μπούκλες καλοχτενισμένες και έμοιαζε τόσο αδιάφορος για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι! Στις πίστες, όσο κι αν έκανες τον «σοβαρό διανοούμενο», δεν γινόταν να μην τον θαυμάσεις. Κοπέλες, μεγαλοκοπέλες, κυρίες -και αρκετοί κύριοι!- άρχισαν να εκδηλώνουν το θαυμασμό τους σε βαθμό υστερίας. Ψιννάκης, Πράσινη Γραμμή και κοινή συναυλία με τούρκο σταρ, την μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων, Γιουροβίζιον δυο φορές, καλός οικογενειάρχης, παιδιά, παρέες με τους βαθύπλουτου του τόπου και απρόσιτος για τον απλό λαό…
… Ο Σάκης έχασε την αθωότητα που λατρέψαμε, την εβηφικότητα που μας έλειπε και την απενοχοποίηση της ελαφράδας που γυρεύαμε. Άρχισε να είναι παντού, σα να ζούσε το τέλος από το «Η κυρία της Σαγκάης» με τους καθρέφτες που έδειχναν παντού τον Ουστίνοφ και την Χέιγουρθ!
Πρωταγωνιστής σε ταινίες, πρωταγωνιστής σε αρχαίο δράμα, πρωταγωνιστής σε παιδικό θέατρο ως Ηρακλής, ερμηνευτής –να τες και οι ένοχες σιγά σιγά- έργων Θεοδωράκη και διαφήμιση!
Πολύ διαφήμιση! Διαφήμιση για τα φτηνά ρούχα που έφεραν το όνομα του σε αλυσίδα καταστημάτων. Διαφήμιση για πατατάκια. Διαφήμιση για φρυγανίτσες. Διαφήμιση για γιαουρτάκια. Διαφήμιση για να ψηφίσουμε «Ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού. Διαφήμιση ακόμα και για λαμπάδα με τον ίδιο κούκλο για την Ανάσταση. Και παρουσιαστής. Στο πρώτο X Factor, το χλιδάτο του ΑΝΤ1, στο τωρινό ψιλομιζεράκι του ΣΚΑΪ, σε μια εκπομπή παλαιοτέρα με ανθρώπινες ιστορίες, «ηρώων της διπλανής πόρτας». Και πάντα φωτογραφίσεις για εξώφυλλα. Και η Κάτια δίπλα του, πάντα γελαστή σα γιγαντοαφίσα εταιρείας μόδας. Και να και στα παιδιά στον Πειραιά, στους προσφυγές για πόζες τρυφερές με αγκαλιά βρέφη και ευαισθησία να φανερώνεται στα φλας. Α! Και στην αφή της Ολυμπιακής φλόγας, μέσα ο Σάκης. Παρ ολίγων να κάνει πιο κει την πρωθιερεια να ανάψει τη δάδα μόνος του, δηλαδή ψάλλοντας παιάνα! Και ναι, ο άνθρωπος «πουλάει» και είναι απόλυτα ανγνωρίσιμος και ωραίος. Και χωρίς να είναι γνωστός ως ο Ρουβάς, εδώ, μόνο το πρόσωπο του είναι στην γειτονική μας Τουρκία πρωταγωνίστησε σε διαφήμιση για… αιμορροΐδες! Εν αγνοία του βέβαια, αλλά και εν γνώση του να ήταν, πάλι δε θα μας ξάφνιαζε.
Και ενώ ο Σάκης Ρουβάς, πια, είναι κάτι σαν «ιερή αγελάδα» της «καλής κοινωνίας» και άμα του κάνεις κριτική θα βγουν τρεις Μαριλένες Παναγιωτοπούλου  μαζεμένες να σε βρίσουν, όμως, ως κανονική θαυμάστρια ποιος σχεδιασμός σε καριέρα σε κάνει να παίζει Διόνυσο και Βάκχες απ τη μια, να τραγουδάς Ελύτη απ την άλλη, να πουλάς και κάνα γιαουρτάκι και να φωνάζεις και «έτοιμοιοιοιοι;» σε νέους ανθρώπους που κάνουν όνειρα για καριέρα σε μια πεθαμένη δισκογραφία και με φωνές που θα χαραμιστούν με κλειστά μικρόφωνα ως φωνητικά στην Στικούδη στην καλύτερη; Πόσα καρπούζια να χωρέσουν κάτω από μια μασχάλη δηλαδή κι ας είναι και του «τοτέμ» μας Σάκη; Δηλαδή μόνο στη Λυρική, τον «Κουρέα της Σεβίλης» δε δοκίμασε, ταυτόχρονα με διαφήμιση ντοματοπελτέ και ορών ιαλουρέν και μη το πολυλέμε και του μπουν ιδέες…  
Γιατί τόση έκθεση και τόσο ασύνδετη πορεία; Δηλαδή με τόσο πολύ Σάκη, όσο ωραίος και να ναι, θα φτάσουμε να αναπολούμε κάνα «απ την Αντίκερα προβάλλει ο Ζαχαριάς και ξεμακραίνει το ελανίτικο καράβι» και ώσπου να γίνει μόδα θα προλάβει να το πει ο Σάκης σε συναυλία αντάρτικων στη πλατεία Καλλιθέας!
 Σ.σ: Και να σκεφτείς πως κάποτε σχόλιαζαν τον Νταλάρα για υπερ – έκθεση που τόσα δεν έκανε ο άνθρωπος και είναι και αναμφισβήτητα καλλιτεχνάρα! Για τον Σάκη; Ιερή σιωπή!
Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μόνο κρέμα αιμορροΐδων δεν έχει διαφημίσει ακόμη το ιερό τοτέμ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator