Η Κατάντια Ενός Κράτους - Εντός οι πολυτελείς έγκλειστοι των μνημονίων, εκτός ο οργισμένος (με τον εαυτό του) λαός

0Επιτέλους οι πολίτες της Κολομβίας των Βαλκανίων θα απολαύσουν για τα καλά τους καρπούς των πολιτικών τους επιλογών, της αισθητικής τους, της ωριμότητός τους.

Σε λίγο αυτό το άθλιο παρακράτος θα παραδωθεί στις πύρινες φλόγες μιας κόλασης που οι ίδιοι μεθοδικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης φροντίσαμε να οικοδομήσουμε. Το χυδαίο πελατειακό κράτος έφτασε η ώρα να καταστραφεί-αυτό που μένει είναι να ευχηθούμε να είναι ολοσχερής και αποτελεσματική η καταστροφή του.

Η σημερινή εικόνα από την Βασιλίσσης Σοφίας είναι αποκαλυπτική: Mια σιδερόφραχτη Βουλή και στο εσωτερικό της οι πολυτελείς εθνοπατέρες και εθνομητέρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα ακόμη αδιέξοδο μνημόνιο που πασχίζει με νύχια και με δόντια να μην αγγίξει την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου, να μην ακουμπήσει ούτε καν τους μισθούς των υποκριτών βουλευτών, ούτε φυσικά τα υπόλοιπα προνόμιά τους. Για πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν το συζητάμε.

Εξω από τη Βουλή η οργή του επίσης κατσιαπλιά λαού που ξεχειλίζει. Ο λαός που δεκαετίες τώρα παρακολουθεί αποχαυνωμένος την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, τα τρις ευρώ δάνεια των κουτόφραγκων προς την Κολομβία των Βαλκανίων που γινόντουσαν μίζες και βίλες εξωχώριες και πάει λέγοντας. Κι όλα αυτά με την Δικαιοσύνη να παραμένει τυφλή. Ακόμη και σήμερα κορυφαία σκάνδαλα της μεταπολίτευσης δεν έχουν φθάσει στην αίθουσα των Δικαστηρίων. Υποθέσεις που αφορούν συνολικά διασπάθιση δις ευρώ.

Η τυφλή Δικαιοσύνη, το πελατειακό κράτος και η νοσηρή διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και συμφερόντων μάς οδήγησαν στην απόλυτη χρεοκοπία. Οσο για τον μαλθακό λαό αιχμάλωτο στα τηλεσκουπίδια της μεταπολίτευσης αφέθηκε να τον “διαπαιδαγωγήσει” η ιδιωτική τηλεόραση.

Η τηλεοπτική παιδεία και οι ψευδεπίγραφες ανάγκες που δημιούργησε ο νεοπλουτισμός και πάσης φύσεως δάνεια με τα οποία φορτώθηκαν οι εγκεφαλικοί νοικοκυραίοι ήρθαν να προστεθούν στα θαλασσοδάνεια δις ευρώ κάποιων δεκάδων επιχειρηματιών που απετέλεσαν εκλεκτά μέλη της μεταπολιτευτικής διαπλοκής και πρωταγωνιστές σκανδαλωδών υποθέσεων.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα σ΄αυτή την άθλια εικόνα που βλέπετε: Εντός του κτιρίου οι πολυτελείς έγκλειστοι των μνημονίων και έξω στους δρόμους ο οργισμένος (με τον εαυτό του) λαός. Αυτή είναι η κατάντια μας…

Βασίλης Μπόνιος
Δημοσίευση: Μαΐου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Κατάντια Ενός Κράτους - Εντός οι πολυτελείς έγκλειστοι των μνημονίων, εκτός ο οργισμένος (με τον εαυτό του) λαός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator