Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Χιώτη από το μαυσωλείο της διαπλοκής

0Ο Βασίλης Χιώτης

“Το παρασκήνιο της παραίτησης του λασπομάχου”

Της Αγγέλας Νταρζάνου

Παραιτήθηκε χθες από τον ΔΟΛ ο Βασίλης Χιώτης, εκ των βασικών πολιτικών συντακτών της εφημερίδας "Το Βήμα" και διευθυντής του "Βήμα FM". Η παραίτηση του σημαντικού δημοσιογραφικού στελέχους χαρακτηρίστηκε ως "αποχώρηση - βόμβα", αφού έγινε την ίδια μέρα που ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης, με τον οποίο ο Β. Χιώτης διατηρούσε φιλικές σχέσεις, δέχθηκε νέα δίωξη από την Εισαγγελία, αυτή τη φορά σε βαθμό πλημμελήματος, για παραβίαση το νόμου περί "πόθεν έσχες".

Ήδη από χθες η παραίτηση του στελέχους του ΔΟΛ συνδέεται με ψευδείς καταγγελίες που έκανε το πρωί της ίδιας μέρας εναντίον του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι αγόρασε ακίνητο από... πλειστηριασμό, το οποίο ανήκε σε... επιχειρηματία που... αυτοκτόνησε λόγω χρεών, την ίδια περίοδο μάλιστα που έλεγε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Η αντίδραση του Μαξίμου ήταν άμεση διάψευση στα πραγματικά περιστατικά της είδησης και συγχρόνως καταγγελία για "δημοσιογραφική αλητεία".

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη στην οποία υπέπεσε ο δημοσιογράφος, ο οποίος στο παρελθόν είχε φτάσει να κάνει κοπτοραπτική σε έγγραφα προκειμένου να κατηγορήσει τον Γ. Κατρούγκαλο ότι έπαιρνε προμήθεια ως δικηγόρος για να... βολέψει πελάτες του στη συνέχεια, ως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής ανασυγκρότησης.

Αν και η εξήγηση θα μπορούσε να έχει βάση μόνο εάν η παραίτηση εκληφθεί ως ένα βήμα οπισθοχώρησης του ΔΟΛ στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην κυβέρνηση, από τον ΔΟΛ έρχονται μηνύματα ότι η αποχώρηση του Β. Χιώτη δεν ήταν "κεραυνός εν αιθρία", αλλά μια έξοδος που ετοιμαζόταν τους τελευταίους μήνες. Σε μια τέτοια πιθανότητα, δεν μπορεί να μη συνδέεται με τα ταμειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΔΟΛ το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στη μισθοδοσία, αλλά και σε άλλες υποχρεώσεις του οργανισμού. Το τελευταίο δίμηνο, εξάλλου, έχουν αποχωρήσει και άλλοι δημοσιογράφοι.

Σε κάθε περίπτωση, η παραίτηση του Β. Χιώτη είναι απώλεια για τον ΔΟΛ και προσωπικά για τον Στ. Ψυχάρη, με τον οποίο ήταν καθημερινός συνομιλητής. Οι επόμενες ημέρες θα φανερώσουν τι ακριβώς σηματοδοτεί πολιτικά η εν λόγω παραίτηση για τον ΔΟΛ, δεδομένου μάλιστα ότι ο κ. Χιώτης φέρεται να συζητά ήδη τη μετεγγραφή του σε άλλον δημοσιογραφικό οργανισμό.Αυγή
Δημοσίευση: Μαΐου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Χιώτη από το μαυσωλείο της διαπλοκής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator