Θέμα χρόνου να σπάσει η «φούσκα» Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ

0



«Στη μεγάλη μάχη θα είμαστε μόνοι. Απέναντι στα νέα των χρεοκοπημένων καναλιών, στα πρωτοσέλιδα της αντιδραστικής προπαγάνδας. Τιμή και παράσημο τόσα πολλά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντί μας. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός».

Ξέρετε πολύ καλά ποιος τα λέει αυτά. Γνωρίζετε ότι μόνον ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τον Κώστα Μητσοτάκη, θα τολμούσε να υπαινιχθεί το γνωστό «L’ etat c’ est moi», δηλαδή «το κράτος είμαι εγώ».

Ο Έλληνας Βοναπάρτης που νομίζει ότι έχει σύμμαχο τον ελληνικό λαό ας τολμήσει να κάνει ανοικτές περιοδείες στην επαρχία. Ας τολμήσει να ανοίξει την Ηρώδου Αττικού. Ας τολμήσει να πάει να μιλήσει στους αγρότες, σε συνέλευση των δικηγόρων ή ακόμη σε συνάντηση του ταμείου του, του ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή μιας κι ο ίδιος είναι μηχανικός, έστω και ανεπάγγελτος...

Ρώτησε κανέναν ο Τσίπρας και λέει ότι ο κόσμος είναι μαζί του; Τις δημοσκοπήσεις δεν τις βλέπει; Ούτε 20% δεν συγκεντρώνει και ο ίδιος και το κόμμα του. Οι αναλυτές λένε πως όταν ένα κόμμα που κυβερνά φτάνει το 20% σε δημοφιλία τότε καλύτερα να φεύγει μόνο του πριν το… διώξουν με τις κλωτσιές.

Στην περίπτωση του Έλληνα πρωθυπουργού υπάρχει, πάντως, ένα ταλέντο. Ο άνθρωπος μπορεί και κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα. Λέει για παράδειγμα «προστατεύουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους γιατί είμαστε αριστεροί». Όμως, όλες οι αναλύσεις, όλες οι μελέτες και όλοι οι έγκριτοι εργατολόγοι, οικονομολόγοι και λοιποί επιστήμονες λένε ότι το ασφαλιστικό και το φορολογικό διαλύει τους πάντες. Οι επικουρικές κατακρεουργούνται, οι νέες συντάξεις μειώνονται έως 35%, οι παλαιές συντάξεις είναι επισφαλείς, το ΕΚΑΣ καταργείται σταδιακά. Οι φόροι πλήττουν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού ενώ η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα φέρει νέες επιβαρύνσεις για όλους πάνω από 8000 ευρώ.

Και δε μιλάμε για το «προληπτικό πακέτο», ούτε για την αύξηση του ΦΠΑ, τις λοιπές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους κ.λπ. Όλα αυτά, όμως, για τον Τσίπρα δεν υπάρχουν. Έχει φτιάξει το δικό του κόσμο και ζει εγκλωβισμένος στο χρυσό του κλουβί με παρατρεχάμενους που τον γλείφουν διαρκώς.

Κι όμως, είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2012 στην προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά από αυτήν, ήταν ένας δυναμικός αγωνιστής που «έκαιγε» με τα λόγια του κι έπειθε ακόμη και τους αντιπάλους του. Με ψέματα αλλά ήταν μπροστά, εκεί που δινόταν η μάχη κατά της τότε κυβέρνησης. Τώρα τι είναι; Ένας τελειωμένος πολιτικός που κρύβεται πίσω από τον κόσμο τον οποίο θεωρεί δικό του. Που πιστεύει ακόμη ότι είναι το «αριστερό αγόρι» το οποίο έχει στο τσεπάκι του τον ελληνικό λαό και τον κάνει ό,τι θέλει.

Δεν είναι έτσι. Ο χρόνος πέρασε σύντομα, ο Τσίπρας έγινε ο νεκροθάφτης της Αριστεράς στην Ελλάδα. Είναι αυτός που όταν θα φύγει από την ενεργό πολιτική απλά θα πάρει μαζί του και το φτυάρι με το οποίο θα έχει θάψει την Αριστερά που υπηρέτησε.

Το τέλος του πλησιάζει και μαζί το τέλος της ελληνικής Αριστεράς που μεγάλωσε μέσα στο ψέμα και είναι «παιδί» της κρίσης και των μνημονίων. Οι πραγματικοί αριστεροί δεν είναι αυτοί που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του κόσμου προκειμένου να του αρπάξουν την ψήφο του και στη συνέχεια του κτίζουν μια εικονική πραγματικότητα και τον εγκλωβίζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναμφισβήτητα χαρισματικός αλλά όχι με την έννοια που είχε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου ή ακόμη και τον Κώστα Μητσοτάκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει αυτό το χάρισμα να διώχνει από μπροστά του την αβεβαιότητα, την αντίδραση, την απαισιοδοξία, την καταστροφή. Τα μετατρέπει όλα σε παράδεισο της Αριστεράς όπου δεν υπάρχουν «συννεφάκια». Ο ψεύτης και ο κλέφτης πολύ σύντομα αποκαλύπτονται. Ο δυναμικός, «καθαρός» ιδεολόγος νέος έχει μετατραπεί σε λίγο χρόνο σε έναν υποτονικό Πινόκιο που στέρεψε από επιχειρήματα.

Είναι θέμα χρόνου να σπάσει η «φούσκα» Τσίπρα και θα σπάσει με πάταγο. Γιατί όσο πιο ψηλά πετάς τόσο πιο δυνατός είναι ο θόρυβος όταν πέφτεις.

Και για να καταλάβετε τι εννοούμε όταν λέμε πόσο ψεύτικος είναι ο κόσμος που έχτισε ο Τσίπρας και η παρέα του, σας παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο.

Είναι από το Νοέμβριο του 2012. Συγκρίνετε τις εικόνες με αυτά που βλέπετε και γνωρίζετε τώρα.


ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θέμα χρόνου να σπάσει η «φούσκα» Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator