Ο νέος Περιφεριάρχης Παντελής Σκλιάς - Βίος και πολιτεία

016/1/2009

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στη θέση του κ. Αθανάσιου Σκορδά, τοποθετείται ο κ. Παντελής Σκλιάς.

Ο Παντελής Σκλιάς γεννήθηκε το 1969 στη Ραφήνα (sic) όπου και κατοικεί. Είναι έγγαμος με την Πετρούλα Τσιάμη και έχει ένα γιο, τον Γιώργο.
Απ ότι διαβάζουμε στο βιογραφικό του:

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε από το 1991, με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού Συμβούλου και του Συμβούλου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός μεγάλου εύρους αναπτυξιακών δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Συνεργάσθηκε με διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανασυγκρότησης, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη καθώς και με ιδιωτικούς οργανισμούς, φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και αναπτυξιακές ΜΚΟ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δηλαδή μας γράφει οτι σε ηλικία 22 ετών ήταν Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και σύμβουλος Τοπικής και Περιφεριακής ανάπτυξης. Απορούμε πως τα κατάφερε σε αυτήν την ηλικία να γυρίζει σαν σύμβουλος στην Ευρωπαική Ένωση και στον ΟΗΕ.
Ποιός θέλει να τον πιστέψει γράφοντας αυτά τα πράγματα.
Που και πότε έμαθε τι είναι η εκπαίδευση και έγινε και σύμβουλος επιπλέον;
Που και πότε έμαθε την περιφεριακή ανάπτυξη;
Πιθανότερα τα προσοντα του ήταν άλλα.
Εχει διατελέσει υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1990-'91, αυτό τα λέει όλα.
Ένα "Γαλάζιο Παιδί" δηλαδή χωμένο στα κέντρα εξουσίας πριν προλάβει να τελειώσει καλά καλά το Πανεπιστήμιο. Αυτό είναι το βασικό του προσόν.
Η σχέση του με την εξουσία τον έχει φέρει κοντά στο Δημόσιο χρήμα μέσω ...της Μ.Κ.Ο.«Ευρωπαϊκής Προοπτικής»

4,7 εκατομύρια ευρώ ή 1,6 δισεκάτομύρια δραχμές του έδωσε ο Ευριπίδης Στυλιάνίδης για την Μ.Κ.Ο. του.

Διαβάστε τι έχουν γράψει για τον συγκέκριμμένο άνθρωπο
Το τρίγωνο των βερμούδων…

…Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – Δήμος Κομοτηνής – Ευριπίδης Στυλιανίδης…

Ο Δήμος Κομοτηνής για πρώτη φορά στα χρονικά του, αποφάσισε να προσλάβει έναν επικοινωνιολόγο για να βοηθά τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κοτσάκη να ανταπεξέλθει στις «πολιτικές κακοτοπιές». Ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας ονομάζεται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ευρωπαϊκή Προοπτική» ή σύμφωνα με τον πληρέστατο τίτλο της «Κέντρο Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης Ευρωπαϊκή Προοπτική». Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΚΟ [ http://www.europers.gr/ ] θα δείτε ότι ο επικοινωνιολόγος του δημάρχου, παρουσιάζετε ως βασικό στέλεχος της οργάνωσης και είναι και σύμβουλος επικοινωνίας της λόγω της ειδικότητας του, Πολιτικός Επιστήμων – Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικής Διαχείρισης.

Τα γραφεία της «Ευρωπαϊκής Προοπτικής» στεγάζονται στο Δήμο Νέας Ιωνίας, όμως η ΜΚΟ έχει παραρτήματα σχεδόν σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας λόγω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί. Σε όλα τα προγράμματα μέχρι το 2007, όλως τυχαίως, εμπλέκεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα αυτών, η HELLENIC AID, [ δες εδώ http://hhdn.org/scos/ ] δηλαδή η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, υπηρεσία που διαχειρίζεται τεράστια – μυστικά – κονδύλια και ήτανε υπό την εποπτεία του τότε υφυπουργού εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη!!!

Η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», την οποία διευθύνει ο νεοδημοκρατικής απόχρωσης πανεπιστημιακός ">Παντελής Σκλιάς (φίλος, συγγενής και πρόσφατα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας http://www.ypepth.gr/el_ec_page4207.htm ) μαζί με τους Ευστάθιο Αντωνακάκη, Αθανάσιο Καραμήτσο και Πηνελόπη Παπατσώρη, μόνη της ή σε συμπράξεις με άλλες ΜΚΟ αντλεί πολύ μεγάλα ποσά κάθε χρόνο. Για παράδειγμα το 2007 η εν λόγω ΜΚΟ εισέπραξε (ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ):

102.000€ (!!!!!) για ανακαίνιση σχολείων στο Κιρκούκ, 48.000€ (!!!!!) για δικτύωση ΜΚΟ σε Σερβία, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Ελλάδα, 100.000€ (!!!!!) για βιώσιμη ανάπτυξη και συνοχή, 190.000€ (!!!!!) για βιώσιμη ανάπτυξη, διακοινοτική ανάπτυξη και συνύπαρξη στο Κόσοβο, 120.000€ (!!!!!) για βιώσιμη ανάπτυξη και επιστροφή εκτοπισμένων στο Κόσοβο, 75.000€ (!!!!!) για υποστήριξη φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε Σερβία, Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ, 275.000€ (!!!!!) για βοήθεια επιστροφής εκτοπισμένων σε Σερβία - Κόσοβο, 159.000€ (!!!!!) σε σύμπραξη με τη ΜΚΟ Μέριμνα Παιδιού για κοινωνική ενδυνάμωση σε σεισμόπληκτες περιοχές του Πακιστάν.

Συνολικά για το 2007 η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική» άντλησε μόνο από τα κονδύλια του ΥΠΕΞ 1.069.000€ (!!!!!). Η συνολική εικόνα της χρηματοδότησης της εν λόγω οργάνωσης από το ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

2002: 383.315€, 2003: 570.000€, 2004: 1.570.000€, 2005: 1.310.000€, 2006: 900.000€. Δηλαδή η εν λόγω ΜΚΟ από το 2002 έχει εισπράξει 4.733.000€ ή, αν προτιμάτε, 1,6 δισεκατομμύρια δραχμές!

Ο Παντελής Σκλιάς (ο σύνδεσμος – άνθρωπος του Στυλιανίδη) εκπροσωπεί μάλιστα την «Ευρωπαϊκή Προοπτική» και στην «Ελληνική Επιτροπή ΜΚΟ για την Ανάπτυξη», ένα δίκτυο ελληνικών μη κυβερνητικών οργανώσεων που αποτελείται από ανθρωπιστικές/αναπτυξιακές οργανώσεις που ενισχύονται από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ. [ http://www.dev-ngos.gr/members.htm ]

Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής με την «Ευρωπαϊκή Προοπτική». Καλό θα ήταν να δούμε και την σύμβαση (αν υπάρχει) που υπέγραψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης με τον Παπαγγελόπουλο Δημήτρη και από πού πληρώνεται ο συγκεκριμένος κύριος…

Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο νέος Περιφεριάρχης Παντελής Σκλιάς - Βίος και πολιτεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator