Οι φαύλοι πέφτουν. Αργά αλλά πέφτουν!

0



Νέο πολιτικό τοπίο θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, παρά την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι πρόθυμοι ηλίθιοι στα μίντια, αλλά και επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ή ακόμη και βιομήχανοι τύπου Φέσσα που αίφνης ξανασήκωσαν αριστερή σημαία καθώς βλέπουν ότι ο Τσίπρας μπορεί να τους προσφέρει αυτό που δεν τους πρόσφερε ο Σαμαράς. Δηλαδή την πλήρη διάλυση του εργασιακού συστήματος, εργαζόμενους... Ινδίας, μισθούς πείνας, χωρίς δώρα, υπερωρίες, δικαιώματα.

Πολλοί συνασπίζονται και προσπαθούν να στηρίξουν το παραπαίον Συριζαίϊκο σύστημα που πνέει τα λοίσθια και που προσπαθεί να κερδίσει ορισμένες ανάσες ολίγων μηνών.

Όμως, ο κύβος ερρίφθη. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας διέβη τον Ρουβίκωνα του... νεοφιλελευθερισμού και υπέκυψε στους δανειστές χωρίς να κερδίσει τίποτε, οι μέρες του είναι μετρημένες. Και ήρθε η στιγμή να ειπωθούν ορισμένα πράγματα με τ' όνομά τους. Για το ποιοι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για οικονομικά εγκλήματα.

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας χθες ο οποίος με ονόματα πλέον επιτέθηκε στο λόμπι της δραχμής με άξια μέλη τον Γιάνη Βαρουφάκη και έναν... μαρξιστή καθηγητή, παντελώς άσχετο που όμως του είχε δοθεί ισχυρή θέση στην διαπραγμάτευση.

Η αρχή έγινε για να βγουν στη σέντρα όσοι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015 οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία. Είτε από ανοησία είτε επειδή ήταν «πληρωμένα πιστόλια» του λόμπι της δραχμής που είχαν σχέδιο.

Πέραν την παρέμβασης Στουρνάρα που ξεμπρόστιασε τους δραχμιστές, το πολιτικό σκηνικό συγκλονίζεται από τους κραδασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν ξανά το «κρέας – ψάρι» με τους φόρους, όλα θα φανούν στην τσέπη των Ελλήνων. Οι φόροι, οι επιβαρύνσεις δεν κρύβονται ούτε με χίλιους φερετζέδες που βάζει ο Αλέξης και ο Πάνος. Τους επόμενους μήνες ο κόσμος θα βρεθεί στα κάγκελα, δεν θα μπορεί να πληρώσει τίποτε και θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση και κατάρρευση.

Ακόμη κι αν την Κυριακή δεν υπάρξει λίγο φιλότιμο και δεν πέσει η κυβέρνηση των συριζοψεκασμένων, ακόμη κι αν βγάλει το καλοκαίρι με ψευτοϋποσχέσεις για το χρέος και με επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ούτε η ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Ας τους αφήσουμε να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο για να εκτίθενται λοιπόν. Η μία να λέει φοροφυγάδες του χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ. Η άλλη να λέει ότι δεν υπάρχουν πολλοί που πίνουν και καπνίζουν, άρα δεν θα επιβαρυνθούν από φόρους. Και όλοι να υποστηρίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξάνεται παρά μόνο στους πλούσιους.

Η ψηφοφορία της Κυριακής δεν θα έχει κατά τα φαινόμενα εκπλήξεις από τους αριστερούς της συμφοράς και η διαπραγμάτευση κουτσά – στραβά θα κλείσει όπως – όπως. Αυτά όλα δεν έχουν μεγάλη σημασία, είναι η μικρή εικόνα μπροστά στη μεγάλη. Η οποία είναι ότι οι φαύλοι πέφτουν. Αργά αλλά πέφτουν. Και δεν πρέπει κανείς να τους προσφέρει δεκανίκια τώρα που δείχνουν σαστισμένοι σαν κοτόπουλα. Η ΝΔ πρωτίστως δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι του Τσίπρα για να δικαιολογήσει την καταστροφική του πολιτική.

Τρέμουν, τους βλέπουμε στο Μαξίμου και στη Βουλή. Φοβούνται το ξύλο που θα φάνε, το ότι δεν μπορούν να πατήσουν σε κομματική εκδήλωση στην επαρχία. Φοβούνται ότι τους πήραν χαμπάρι όλοι πλέον. Δεν έχουν άλλα στηρίγματα πέραν κάποιων τελειωμένων επιχειρηματιών και ορισμένων τραπεζιτών που δε θέλουν να χάσουν την καρέκλα τους.

Όσοι ονειρεύτηκαν να κάνουν την Ελλάδα... Βενεζουέλα δεν θα το καταφέρουν. Είτε το θέλουν είτε όχι η χώρα θα μείνει ευρωπαϊκή, γιατί εκεί ανήκει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι φαύλοι πέφτουν. Αργά αλλά πέφτουν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator