ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΑΤΟ: Απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

0


Φωτο: sikiona.gr

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία θα απαγορεύεται στο εξής η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε, ως Δημόσιο, εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου από το οποίο διέρχονται ξένες νταλίκες», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, επιχειρηματολογώντας υπέρ της τροπολογίας. Ακόμη, σημείωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για τις εταιρείες, η έδρα των οποίων βρίσκεται κοντά σε κάποιο παράπλευρο δρόμο και διευκρίνισε ότι με το νέο καθεστώς οι οδηγοί των βαρέων οχημάτων με ξένες πινακίδες θα προμηθεύονται ειδικό σήμα, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την τροπολογία, οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση θα καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η τροπολογία είχε συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράκ, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Επίσης, προβλέπει εξαιρέσεις από τον αποκλεισμό, όπως είναι τα ΚΤΕΛ, τα αγροτικής χρήσης οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες αλλά και βαρέα οχήματα, με την προϋπόθεση ο ιδιοκτήτης να είναι κάτοικος της περιοχής.

Με την ίδια τροπολογία προβλέπεται η σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας οδικών τελών για την ηλεκτρονική διαχείριση των οδικών υποδομών.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η Νέα Δημοκρατία, η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» ψήφισαν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.

Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΑΤΟ: Απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator