Οι γαλάζιες σημαίες στην Κορινθία

0



Την τρίτη θέση μεταξύ των 50 χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» καταλαμβάνει η Ελλάδα με 430 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες

Με Γαλάζια Σημαία βραβεύθηκαν φέτος 430 ελληνικές ακτές και άλλες εννέα μαρίνες. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση ανάμεσα σε πενήντα χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Πρωταθλήτρια στην κατάκτηση Γαλάζιων Σημαιών για τις ακτές της αναδείχθηκε η Χαλκιδική. Την ίδια ώρα, έκθεση της Κομισιόν δείχνει ότι τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικά στο 97,2% των περιοχών της Ελλάδας, που ελέγχθηκαν.

Συνολικά,στα πλαίσια του προγράμματος των Γαλάζιων Σημαιών βραβεύτηκαν σε όλο τον κόσμο 3.462 ακτές και 660 μαρίνες. Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί, διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987.

Προκειμένου να αποσπάσει μια ακτή Γαλάζια Σημαία πρέπει να ικανοποιεί συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών .

Οι γαλάζιες σημαίες στην Κορινθία

  1. Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων
  2. Λουτράκι 1
  3. Λουτράκι 2
  4. Λουτράκι/Μπούτσι
  5. Πευκάκια
  6. Δήμος
  7. Βέλου – Βόχας
  8. Βραχάτι
  9. Δήμος Σικυωνίων
  10. Πευκιάς
  11. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
  12. Ξυλόκαστρο/Πευκιάς
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι γαλάζιες σημαίες στην Κορινθία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator