Προσφυγικό: Τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο Σουλτάνος Ερντογάν;

0



Μέσα στους πανηγυρισμούς γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια και που ήρθε η ανάπτυξη, κατά τον Πάνο Καμμένο, ξεχάσαμε το μείζον θέμα για την Ελλάδα, το προσφυγικό. Κάτι το γεγονός ότι σταμάτησαν οι ροές από την Τουρκία, γιατί η Άγκυρα επέλεξε να βάλει φρένο στους δουλέμπορους, κάτι το γεγονός ότι δεν έχει... πεθάνει κανένας μετανάστης ή δεν έχει βιαστεί καμιά κοπέλα, ξεχάσαμε ότι έχουμε στην Ελλάδα πάνω από 50 χιλιάδες ξένους εγκλωβισμένους που δεν υπάρχει ελπίδα να φύγουν.

Άλλωστε, στο σύστημα της Αριστεράς όταν μιλά κανείς για την ανάγκη ελέγχου του προσφυγικού χαρακτηρίζεται αμέσως «εθνικιστής, φασίστας, απάνθρωπος» και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα. Ωστόσο, το Πάσχα πέρασε αλλά ούτε ο Πειραιάς καθάρισε, ούτε στην Ειδομένη βελτιώθηκε η κατάσταση. Περιμένουμε να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους οι υπουργοί Μουζάλας, Βίτσας, Κουρουμπλής κ.λπ. και να βάλουν τάξη στο χάος διαλύοντας τις... φαβέλες που προσβάλλουν τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό που δήθεν υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως περιμένουμε να ανοίξει ο Καμμένος κανένα στρατόπεδο να φιλοξενήσει τους μετανάστες αντί να λιάζονται στο Ελληνικό κι αντί να τα μετατρέψει σε... paint ball.

Εν πάση περιπτώσει, όσο θα περιμένουμε πότε θα σταματήσουν οι χοροί του Τσίπρα για να ξεκινήσει να κυβερνά, ας σκεφτούμε τι συμβαίνει στην Τουρκία και τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο Σουλτάνος Ερντογάν. Ξεκάθαρα δήλωσε πως αν η Ευρώπη δεν πάρει τις σωστές αποφάσεις απλά... θα γεμίσει την Ελλάδα με μετανάστες. Τι σημαίνει αυτό; Θα ξαμοληθούν οι δουλέμποροι κι εν μέσω καλοκαιριού θα γεμίσουν τα ελληνικά νησιά, θα θαλασσοπνιγούν μερικές δεκάδες και οι Τούρκοι θα κάθονται και θα γελάνε.

Το ακόμη πιο τρομερό είναι ότι παρά τις διαψεύσεις και από τον Αβραμόπουλο, φαίνεται ότι η Ευρώπη έχει plan B σε περίπτωση που συμβεί νέο προσφυγικό κύμα. Και θα είναι πολύ εφιαλτικό με νησιά – γκέτο, με πτήσεις μόνο τσάρτερ που θα μεταφέρουν τουρίστες και με αστυνομοκρατία άνευ προηγουμένου.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο τη FAZ το οποίο αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Αγώνας δρόμου για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» σημειώνεται ότι «τυχόν αποτυχία της συμφωνίας για το προσφυγικό θα έσπρωχνε την Ελλάδα στο χάος, θα απομόνωνε την Τουρκία και θα ήταν πλήγμα για τη Μέρκελ».

Όπως σημειώνεται: «Η τροπή των εξελίξεων με την “κίτρινη κάρτα που έδειξε χθες η Ευρωβουλή σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αντικείμενο συζητήσεων.

«Πολλές επιλογές δεν υπάρχουν στο τραπέζι για να διασωθεί η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία», συνεχίζει το άρθρο «όρος της οποίας είναι ένα παλαιό τουρκικό αίτημα, η άρση των θεωρήσεων στο χώρο Σένγκεν. Τι θα μπορούσε να σημαίνει τυχόν αποτυχία της συμφωνίας, δεν θέλει κανείς να φανταστεί αυτήν τη στιγμή.

Αλλά ο κίνδυνος να σταματήσει η επιστροφή παράτυπων προσφύγων στην Τουρκία και να ξεκινήσει και πάλι το προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα είναι υπαρκτός. Η αποτυχία θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην ίδια τη γερμανίδα καγκελάριο που επί μήνες πόνταρε στην «ευρωπαϊκή λύση».

Για να καταλήξει ότι «για την Ελλάδα θα αποτελούσε σενάριο τρόμου η άφιξη χιλιάδων προσφύγων καθημερινώς στα νησιά, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο, και με κλειστή την βαλκανική οδό. Θα οδηγούσε τη χώρα στο χάος ακόμη κι αν η ΕΕ πολλαπλασίαζε τη βοήθεια που δίνει στη χώρα».

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, η Bild σε δημοσίευμά της περιέγραψε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο που έχουν μετατραπεί σε κεντρικά προσφυγικά καταλύματα για την ταυτοποίηση των προσφύγων και καράβια δεμένα στο λιμάνι για να μην μπορούν οι πρόσφυγες να φτάσουν στην βόρεια Ευρώπη.

Κι όσο εμείς θα χορεύουμε τον πεντοζάλη του Αλέξη και θα ρίχνουμε μπαλωθιές του Πολάκη για το τέταρτο μνημόνιο που υπογράψαμε, ο Σουλτάνος θα παίζει με το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών. Και κατά τα λοιπά η συμφωνία με τους Τούρκους ήταν επιτυχής, το ΝΑΤΟ κάνει φοβερή δουλειά στο Αιγαίο κι εμείς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι βλέποντας τον Νίκο Παππά να εκνευρίζεται για τους «λιασμένους» πρόσφυγες.

Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση που τα κάνει όλα τόσο καλά. Κι άμα το καλοκαίρι η Ελλάδα γίνει γκέτο δεν πειράζει. Θα μας έχουν μείνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και ο... παγοκόφτης στην οικονομία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσφυγικό: Τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο Σουλτάνος Ερντογάν;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator