Γιατί θίχτηκε... ο Βαγγέλης;

0



Την ώρα της μάχης με το ΣΥΡΙΖΑ ουδείς περισσεύει στη ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα οφείλουν όλοι, όποιες διαφορές έχουν να τις αφήσουν στην άκρη και να συντονιστούν με την κεντρική γραμμή.

Εάν δεν μπορούν να το πράξουν, είναι προτιμότερο να μείνουν στη σιωπή τους και να μη δημιουργούν ζητήματα εσωκομματικής φύσεως, δίνοντας λαβή για αξιοποίησή τους από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βυθίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προ ημερών για να δηλώσει τη στήριξή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μετά από την αβάντα που έκανε στον Τσίπρα με τον... χρησμό του για το νόμισμα και η κίνησή του να ψέξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο καλό δεν έκαναν στην αξιωματική αντιπολίτευση εν μέσω του πολέμου με τη συγκυβέρνηση για το ασφαλιστικό -φορολογικό που είναι λαιμητόμος για την κοινωνία και την οικονομία.

Ο μέχρι πρότινος σιωπηρός Βαγγ. Μεϊμαράκης, μετά από την ήττα του περασμένου Γενάρη, αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει στο κέντρο της πολιτικής, αλλά να κάνει τι;

Να στηρίξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. γιατί και αυτός είναι νεοδημοκράτης και πάνω απ’ όλα Έλληνας και θέλει το καλό της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην πτώση της επικίνδυνης συγκυβέρνησης;

Να υπονομεύσει την προσπάθεια της Ν.Δ., με δηλώσεις που ίσως σε κανονικές πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, θα ήταν ωραίες για τα ΜΜΕ ώστε να…στήσουν εσωκομματικά θέματα;

Η εποχή δεν σηκώνει πολιτική περασμένων δεκαετιών, όπου ένας πολιτικός, όπως έκανε και ο Μεϊμαράκης, πήγε στη Βουλή είδε κάποιους βουλευτές και αμέσως μεταδόθηκε ότι ασκεί κριτική στον Μητσοτάκη.

Το μείζον σήμερα για τη Ν.Δ. είναι να φάει τις… σάρκες της και να συντηρούνται ασήμαντες για την κοινωνία εσωκομματικές διαφορές; Εάν αντιλαμβάνεται έτσι το ρόλο του ο Βαγγ. Μεϊμαράκης κάνει μεγάλο λάθος.

Και εμείς εδώ από αυτό το μετερίζι έχουμε πολλές ενστάσεις για τη στρατηγική και την πορεία του Μητσοτάκη, αλλά στηρίζουμε την προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Ο «παραταξιακός» Μεϊμαράκης πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του; Θέλει να είναι ο «Νέστορας» της παράταξης; Θέλει να υπονομεύσει την προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. με τη νέα της ηγεσία; Ο ίδιος έχει την απάντηση.

Προ ημερών στήριξε τον Πρ. Παυλόπουλο, τον πρόεδρο της καρδιάς μας που είπε και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σε συνέντευξή του στα Νέα, αλλά δεν μας εξήγησε πως συμβαίνει αυτό, αφού έχει τα χαμηλότερα ποσοστά θετικών γνωμών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη μεταπολίτευση.

Είναι προφανές ότι ο Μεϊμαράκης στηρίζει τον Πρ. Παυλόπουλο θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απουσία... του Κώστα Καραμανλή και να γίνει αυτός που θα στηριχθούν εσωκομματικά οι «καραμανλικοί».

Ο Κ. Καραμανλής αν και ο ίδιος δεν ασχολείται, βγαίνουν διάφοροι όπως ο Βαγγέλης Αντώναρος και χωρίς να έχουν κανένα ρόλο επιτίθενται κατά όσων θεωρούν ότι προσβάλλουν τον καραμανλισμό. Όλοι αυτοί λοιπόν σήμερα συμμαχούν με τον Μεϊμαράκη που τόνισε επίτηδες ότι άλλο κοινωνικός φιλελευθερισμός και άλλο νεοφιλελευθερισμός, υπονοώντας τον Μητσοτάκη!

Ο Μεϊμαράκης δεν πρόκειται να κάτσει ήσυχος, όπως έδειξε και στο συνέδριο της Ν.Δ. όπου εμφανίστηκε και αγκαλιάστηκε και με όσους έβριζε όπως π.χ. τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Όλοι οι δικοί του κάθισαν στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας κατά την έναρξη του συνεδρίου. Ήθελε να δείξει ότι ήταν όλοι εκεί παρατεταγμένοι, ενώ είπε και τη φράση «οι ενεργοί κάθονται πίσω».

Ο ίδιος αν και διέρρευσε ότι δεν ασχολείται με τα κομματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε μάχη να εκλεγούν οι δικοί του άνθρωποι στην Πολιτική Επιτροπή, ενώ δεν μίλησε στο συνέδριο για να μην δείξει ότι –άκουσον, άκουσον- ταυτίζεται με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Μεϊμαράκης είχε ζητήσει να μιλήσει στην έναρξη του συνεδρίου, αλλά μόλις του είπαν να λάβει το λόγο την Κυριακή όπως και ο πρώην Πρωθυπουργός αρνήθηκε. Και οι δικοί του έλεγαν ότι δεν ήθελε να είναι στο ίδιο κάδρο με τον Αντ. Σαμαρά, ο άνθρωπος που έγινε πρόεδρος της Ν.Δ. από τον Μεσσήνιο, τον έκανε Πρόεδρο της Βουλής και επί δυόμιση χρόνια δεν βγήκε μια φορά δημόσια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. που έδινε μάχη να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη.

Αυτές τις συμπεριφορές ο ελληνικός λαός και ειδικά οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς τις βλέπουν. Ας συνέλθουν πριν είναι αργά, διότι η οργή της βάσης, που υποτίθεται ότι τμήμα της εκφράζουν, θα είναι μεγάλη…

Μ.Α.
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί θίχτηκε... ο Βαγγέλης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator