Επίθεση στον Μασούτη από τους τουρκόφρονες της Θράκης

0Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Τελικά, η τάση που έχουν αποκτήσει οι τουρκόφρονες (ελέω φυσικά της χρόνιας κυβερνητικής αδιαφορίας) να ελέγχουν, να πιέζουν τα συμβαίνοντα στην Ελληνική Θράκη, αποδεικνύεται πως μεταβάλλεται και προσαρμόζεται (προς το χειρότερο και θρασύτερο) με την παρούσα συγκυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου. Μάλιστα, η μεταβολή προς το χείριστο, αποκτά και χαρακτήρα έμμεσου δημόσιου εκβιασμού προς οικονομικούς επενδυτές και επιχειρηματίες της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.

Λίαν προσφάτως, λοιπόν, οι «συντάκτες» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Βirlik μέσω του διαδικτύου επιτέθηκαν κατά των επιχειρήσεων (super market) Μασούτη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «πομακοχώρι» για ορεινό χωριό του ν. Ξάνθης, τον Κένταυρο, που από πολλούς θεωρείται και ως ο πυρήνας του τουρκισμού στο νομό Ξάνθης…!

Τόλμησε, με απλά λόγια, η επιχείρηση «Μασούτης» να «προσβάλει»(;) τον «τουρκικό» χαρακτήρα του συγκεκριμένου χωριού, αποκαλώντας το «πομακοχώρι» (πολύ λογικά, αφού οι κάτοικοι είναι Πομάκοι). Όμως, οι τουρκόφρονες της Birlik επιμένουν στον όρο «τούρκοι», παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης και εκθέτοντας τους κατοίκους του χωριού σε πιθανή απέλασή τους από την Ελλάδα, εάν κάποια στιγμή μία ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει τη διεθνή συνθήκη, με βάση την οποία όποιος στην Τουρκία δηλώνει Έλληνας επιστρέφει στην Ελλάδα, και αντιστρόφως, όποιος στην Ελλάδα δηλώνει Τούρκος μεταφέρεται πάραυτα στην Τουρκία… εγκαταλείποντας αυτομάτως την όποια περιουσία απέκτησε στην Ελλάδα και αποδεχόμενος την ό,ποια περιουσία θα του προσφέρει η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία!

Φυσικά, οι «συστάσεις» της τουρκόγλωσσης εφημερίδας εμπεριέχουν έναν έμμεσο εκβιασμό προς την εταιρεία «Μασούτης», την οποία στοχοθετούν ως μη «φιλοτουρκική» και ως εκ τούτου εμμέσως πλην σαφώς στέλνουν μία προειδοποίηση για πιθανή μείωση του κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης, που «προσβάλλει» τον τουρκισμό των κατοίκων του Κενταύρου…!

Από την πλευρά μας, ευχόμενοι να εμφανιστούν μιμητές του «Μασούτη», δημοσιεύουμε το εκβιαστικό κείμενο της Birlik, όπως μεταφράστηκε από τα «Τουρκικά Νέα»:

"Η μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, ανακήρυξε ως πομακοχώρι χωριό της ορεινής Ξάνθης στο οποίο ζει η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.
Μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μπροσούρα που βγήκε στα πλαίσια διαφημιστικής καμπάνιας για τα προϊόντα που θα προσφερθούν μεταξύ 6/5 και 17/5/2016 και μαζί με την οδοντιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και την εταιρία Colgate-Palmolive, μειονοτικό χωριό της ορεινής Ξάνθης αναφέρεται ως ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ.
Στην εντελώς αναπάντεχη αυτή ανακοίνωση της ΜΑΣΟΥΤΗΣ και της εταιρίας Colgate-Palmolive Ελλάς, αναφέρεται η φράση ¨Η δράση ξεκινά από το μεγαλύτερο πομακοχώρι της Ελλάδας, τον Κένταυρο στον νομό Ξάνθης, όπου οδοντίατροι θα το επισκεφτούν την Πέμπτη 12 Μαΐου¨.
Το ότι ένα μάρκετ που από την μέρα τη λειτουργίας του προτιμάται από τους μειονοτικούς για τις αγορές τους, φτάνει να ονομάζει (όπως ακριβώς το ελληνικό κράτος και κάποιοι ρατσιστικοί κύκλοι) πομακοχώρια τα χωριά της ορεινής περιοχής στα οποία ζούνε οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, προκάλεσε απογοήτευση στους ανθρώπους της μειονότητας.
Ελπίδα και προσδοκία μας ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι, η μεγάλη αλυσίδα μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ το συντομότερο να επανορθώσει το εσκεμμένο ή μη λάθος της».

Τέλος, εμείς αναρωτιόμαστε: Μήπως κάποια στιγμή αυτό το ελληνικό κράτος των Αθηνών θα πρέπει να αντιληφθεί πως έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει διεθνείς συνθήκες τις οποίες δεν σέβονται ανθελληνικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους;
Διερωτόμαστε, μήπως μερικές απελάσεις επικίνδυνων «τουρκοφρόνων» θα έστελναν σαφή μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της Ελλάδας όσο και στους εκ της Τουρκίας μέντορες και χορηγούς του ανθελληνισμού;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Δημοσίευση: Μαΐου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επίθεση στον Μασούτη από τους τουρκόφρονες της Θράκης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator