«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Καναλάρχης»;

0



Όλη αυτή η κατάσταση με τις τηλεοπτικές άδειες και τον διαγωνισμό του αξιότιμου κυρίου «Καναλάρχη» της κυβέρνησης ή αλλιώς Νίκου Παππά, τείνει να γίνει τραγέλαφος. Δε φτάνει που ακόμη περιμένουμε πότε θα γίνει αυτός ο διαγωνισμός ο οποίος έγινε σημαία πολέμου κατά των νταβατζήδων της διαπλοκής.

Τώρα η υπόθεση γελοιοποιείται ή κατ' άλλους γίνεται επικίνδυνη. Ο Σταύρος Ψυχάρης πάει την υπόθεση στα δικαστήρια λέγοντας ότι η εταιρεία του δεν έχει τα 3 εκατ. που είναι το ελάχιστο τίμημα για την άδεια και δεν αποκλείεται να μπλοκάρει τον διαγωνισμό.

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του καναλιού Ε έκανε το ακόμη πιο εντυπωσιακό. Την ώρα που κάποιοι δεν έχουν ούτε τα 3 εκατ. αυτός βγαίνει και λέει ότι θα δώσει 35 εκατ. ευρώ για μια τηλεοπτική άδεια. Γιατί το κάνει αυτό άγνωσται αι βουλαί. Πιθανότατα για να μπλοκάρει κι αυτός τη διαδικασία διότι πώς να αποδεχθεί κανείς τίμημα 3 εκατ. ευρώ όταν ένας άλλος δίνει 12 φορές περισσότερα;

Και πάμε και στον Τούρκο καναλάρχη, το αγαπημένο παιδί του σουλτάνου ισλαμοφασίστα Ερντογάν ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και έφτιαξε και τηλεοπτική εταιρεία, προφανώς θέλοντας να διεκδικήσει μια από τις τηλεοπτικές άδειες του Παππά.

Την ώρα που η Τουρκία διεκδικεί το μισό Αιγαίο ο Ατζούν Ιλίτζαλι έρχεται για να γίνει πασάς στην Αθήνα. Η εταιρεία φέρει την επωνυμία «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων» και συστάθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Στο σκοπό της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η παραγωγή, η μορφοποίηση παραγωγής, η εφαρμογή και εκμετάλλευση ραδιοφωνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες οπτικοακουστικής μετάδοσης.

Επίσης, το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που σχετίζονται με πρακτικές διαφήμισης, μάρκετινγκ και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. Ακόμη, η εταιρεία μπορεί να αντιπροσωπεύσει στην Ελλάδα επιχειρήσεις που ασκούν όμοια ή παρεμφερή δραστηριότητα στο εξωτερικό, καθώς και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, που δραστηριοποιούνται ή ασκούν εκμετάλλευση ή επενδύουν στους τομείς της ραδιοτηλεόρασης, ραδιοφωνίας και κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Άγγελος Χριστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Ατζούν Ιλίτζαλι (Πρόεδρος του Δ.Σ) και ο συμπατριώτης του, Εμπρού Ατασάβ Ταχράνσι (Αντιπρόεδρος του Δ.Σ).

Να θυμίσουμε ότι ο Ατζούν Ιλίτζαλι έγινε ευρέως γνωστός στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες, όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Και το ερώτημα είναι πώς θα απορρίψει η κυβέρνηση μια πρόταση από τον Τούρκο που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του διεθνούς διαγωνισμού; Ειδικά τώρα που οι Τούρκοι γίνονται... Ευρωπαίοι πολίτες με τη βούλα της Κομισιόν; Θα δούμε ένα τηλεοπτικό κανάλι τουρκικής ιδιοκτησίας που μπορεί να μην έχει μπούργκες και φέσια αλλά θα μπορεί να γίνει ο Δούρειος Ίππος της Άγκυρας;

Τι λέει ο Παππάς για όλα αυτά που προκάλεσε η βλακωδέστατη, το λιγότερο, πολιτική της δήθεν διαφάνειας στα τηλεοπτικά; Δηλαδή η κυβέρνηση θα διώξει τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο (που τους είχε και ελεγχόμενους με λίγη κρατική διαφήμιση εδώ που τα λέμε) για να δώσει τα κανάλια σε Τούρκους ή σε επιχειρηματίες που δεν έχουν ούτε μαντίλι να κλάψουν;

Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια είναι αυτά. Δεν είναι το «εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Καναλάρχης».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, που είναι ο Καναλάρχης»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator