ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;

0



Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από μερίδα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιώργο Κυρίτση να παίρνει αυτή τη φορά τα πρωτεία της πιο προκλητικής παραδοχής λέγοντας πως είναι συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνονται όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα.

Πιο αναλυτικά, μια μόλις μέρα μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή, όπου πήρε τη θέση της «όχι σε υπερταμείο και κόφτη» Βασιλικής Κατριβάνου, ο Γιώργος Κυρίτσης με άρθρο του στην «Αυγή» στηλιτεύει το αστικό και μιντιακό κατεστημένο της χώρας, επιμένοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξασκεί πολιτική υπέρ των αδυνάτων.

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, επιτίθεται στα «αστικά ΜΜΕ» που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, υπερασπιζόμενος την πολιτική που ασκείται και τα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κυρίτσης αναφέρει στο άρθρο του: «Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι’ αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το «βαρκιζαϊκό σχήμα», η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».

Και προσθέτει: «Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων”.
Δημοσίευση: Μαΐου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator