Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Κιάτο

0Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου διοργάνωσαν άρτια μια οικολογική δράση που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με την ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι αυτοδύτες ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Ειδικότερη ανάλυση έγινε στα παιδιά που ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Ναυτικού Ομίλου παρευρέθηκαν στη δράση και είχαν την ευκαιρία να μάθουν πόσο καιρό χρειάζονται τα απορρίμματα να αφομοιωθούν από τη φύση και να δουν από κοντά πώς γίνεται ένας υποβρύχιος καθαρισμός.

Στη συνέχεια οι αυτοδύτες βούτηξαν και καθάρισαν το βυθό στο λιμανάκι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στην ανατολική είσοδο της πόλης του Κιάτου, από τα απορρίμματα και τα λοιπά φερτά υλικά.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται καθαρισμός στο σημείο και - σύμφωνα με την αναλυτική καταγραφή των αυτοδυτών - ανασύρθηκαν από το βυθό ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικές σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, θραύσματα βάρκας, σπασμένες βάρκες, άγκυρες, αλυσίδες, σχοινιά, πετονιές, μπαταρίες, μία μηχανή γκαζόν, κουτάκια αλουμινίου και πολλά άλλα αντικείμενα. Συνολικά 1.595,5 κιλά ανθρώπινης ρύπανσης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου ξεκίνησαν μια γόνιμη συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο στόχος είναι κοινός «Η ανάγκη προστασίας του Κορινθιακού και του θαλάσσιου περιβάλλοντος εν γένει».
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Κιάτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator