Στα ελληνικά νησιά οι πρόσφυγες και μετανάστες αν η Τουρκία κάνει πίσω λένε οι Γερμανοί!

0Του Μιχαήλ Στυλιανού

Σύμφωνα με δημοσίευμα της χθεσινής Bild, η λύση των ελληνικών νησιών εξετάζεται ως μέσο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, σε περίπτωση που η Τουρκία – όπως υποδήλωσε ο Ερντογάν- αρνηθεί να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας που συνήψε η Ε.Ε. με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την περασμένη Παρασκευή, την επομένη της παραίτησης του καθηγητή-πρωθυπουργού, ο Ερντογάν σε ομιλία του απέρριψε τον εκσυγχρονισμό του «αντιτρομοκρατικού» νόμου της Τουρκίας ως προϋπόθεση επανεκκίνησης της διαδικασίας εισδοχής της στην ΕΕ και παραχώρησης βίζας και δήλωσε « εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας και εσείς τον δικό σας».

Η Μπιλτ αναφέρει ότι, όπως της δήλωσε υπουργός «της Ε Ε» την Κυριακή, λόγω των ανησυχιών για τις προθέσεις της Τουρκίας, αναφορικά με τη συμμόρφωσή της στη συμφωνία και την απειλή του Ερντογάν «να αφήσει διάπλατες τις πόρτες» προς την Ευρώπη, καταστρώνονται σχέδια για λύση ανάγκης, «ένα των οποίων» προβλέπει την χρησιμοποίηση των ελληνικών νησιών ως κέντρων υποδοχής μεταναστών (migrants).

O Karl-Georg Wellman, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της ΄Ανγκελα Μέρκελ, σχολίασε στην Μπιλτ πως ο έλεγχος των συνόρων της Ευρώπης πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε τα επιβαλλόμενα προληπτικά μέτρα: Να προστατέψουμε τα σύνορα της Ευρώπης και να χειριστούμε τις περιπτώσεις ασύλου επί τόπου, στα νησιά, όχι στην ήπειρο και να εκτοπίζουμε όσους δεν είναι πρόσφυγες», είπε ο Βέλμαν στη Μπιλντ.

Η εφημερίδα εξηγεί (προς ασφαλέστερο κατευνασμό των ανησυχιών ψηφοφόρων της Μέρκελ;) ότι οι περιπτώσεις των αιτουμένων άσυλο θα εξετάζονται στα νησιά, εκείνοι που θα απορρίπτονται θα εκτοπίζονται στην χώρα προέλευσής τους και οι μεταφορές με φέρυ-μπόουτ από τα νησιά στην Αθήνα θα «ανασταλούν». Τα έξι δισεκατομμύρια που η ΕΕ είχε υποσχεθεί στην Τουρκία (εκατό εκατομμύρια έχουν καταβληθεί) για τη στέγαση των προσφύγων, «θα μπορούσαν να πάνε, αντί της Τουρκίας, την Αθήνα», καταλήγει το δημοσίευμα.
Από το οποίο αναδίδεται μια ύποπτη οσμή μαγειρείου -με ελληνική συμμετοχή στο μαγείρεμα;

Μετά την κατάληψη του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ, υπό Γερμανό ναύαρχο, στόλου που δεν επεμβαίνει στις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας στον εναέριο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο ελληνικό χώρο -ως επιβάλλει το καταστατικό και ο λόγος συμμετοχής μας σ’ αυτό- ήδη και τα ελληνικά νησιά υφίστανται την ίδια απομοίωση της ελληνικής κυριαρχίας, διατιθέμενα από την κ. Μέρκελ ή άλλους «συμμάχους» και «εταίρους», κατά τις ανάγκες τους.
Έχει και σε αυτό μυστικά συμφωνήσει η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;

Πηγή Militaire
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα ελληνικά νησιά οι πρόσφυγες και μετανάστες αν η Τουρκία κάνει πίσω λένε οι Γερμανοί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator