ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μια παράσταση «σταθμός» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων - ΒΙΝΤΕΟ

0



Άκρως επίκαιρη - για ακόμα μια φορά - η παράσταση που ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου, κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο, το Θεατρικό Εργαστήρι του Γιώργου Τζαβάρα. «Απενεργοποιήστε τα κινητά σας, η πατρίδα κοιμάται», ο ευφάνταστος και απόλυτα ρεαλιστικός τίτλος της παράστασης, η οποία «κλείνει» μέσα της 5 Μονόπρακτα, των Στέλλα Βογιατζόγλου (Ωραία που 'ναι η αυγή), Γιάννη Χρυσούλη (Ασκήσεις Ετοιμότητας), Κωνσταντίνας Βέργου (Το ταξίδι), Μήτσου Ευθυμιάδη (Το υπόστεγο) και Άλεπ Χιλή (Ασκήσεις Δημοκρατίας).


Επί σκηνής στο «Θωμάς Θωμαιδής», 9 ηθοποιοί, στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες… Τούτο διόλου δεν αφαιρεί, τουναντίον προσδίδει στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αφού μιλούμε - και όσοι έχουν παρακολουθήσει την παράσταση το έχουν διαπιστώσει - για κατάθεση ψυχής!

«Μαέστρος» της παράστασης, ο Γιώργος Τζαβάρας, ο άνθρωπος που ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια το «Εργαστήρι» και επιμένει ακόμα και σήμερα να μας καλεί σ' ένα θέατρο «στρατευμένο στα προβλήματα της εποχής», σ' ένα θέατρο το οποίο ως λέει «είμαστε εμείς, είσαστε εσείς… Καλώς συναντηθήκαμε… Στεκόμαστε πληγωμένοι στη σκηνή και υποκλινόμαστε προς το μέρος σας»!

Το κοινό της Κορίνθου υποκλίνεται με την σειρά του στην προσπάθεια του θιάσου, χειροκροτεί παρατεταμένα και με ζέση… Γεμίζει την αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου «Θωμάς Θωμαίδης» κάθε φορά! Είναι το ελάχιστο άλλωστε σε μια προσπάθεια που δεν αποζητά το κέρδος αλλά την πληρότητα της ψυχής. Που αποζητά, κάπου εκεί στο φινάλε, να σε κάνει να νιώσεις πρωταγωνιστής της ιστορίας που είδες… Να δεις επί σκηνής τις ανθρώπινες σχέσεις εν καιρώ κρίσης και ανέχειας, ν' αφουγκραστείς στο μεγαλείο της την κοινωνική – πολιτική – οικονομική πραγματικότητα που σε περιβάλλει !

Και είναι ετούτο το σημείο που ο σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβάρας αποδεικνύει το «μέγεθός του». Λίγο πριν το φινάλε, στο τελευταίο μονόπρακτο, στην κυριολεξία θ' απογειώσει την παράσταση με μια συγκλονιστική διασκευή στις «Ασκήσεις Δημοκρατίας». Και είναι συγκλονιστική ακριβώς γιατί είναι η 1η διασκευή του σκηνοθέτη σε άλλες εποχές, υπό άλλες συνθήκες… τόσο ίδιες όμως με τούτες που ζούμε!

«Απενεργοποιήστε τα κινητά σας» λοιπόν και αφιερώστε 2 ώρες από το χρόνο σας για να δείτε μια σπουδαία παράσταση, με σπουδαίους ηθοποιούς και σπουδαίους συντελεστές. Ανεβαίνει στο Δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακο στις 21:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αξίζει τον κόπο, αξίζει το χρόνο, αξίζει στο βωμό μιας προσπάθειας η «Πατρίδα να ξυπνήσει»!


Επί σκηνής απολαμβάνουμε τους : Άγγελο Βλάσση, Αθανασία Κάνταρου, Γιάννη Τραμπούκη, Άρτεμις Πινιατάρο, Κωνσταντίνο Τρουπή, Μαρία Χασκή, Απόστολο Σφυράκη, Μαριέττα Βαποράκη και Γιάννη Παπαφίλη

Συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνογραφία: Απόστολος Σφυράκης
Μουσική: Γιάννης Αραπάκης
Φωτισμοί: Πέτρος Κουμουνδούρος
Κοστούμια: Ιωάννα Περιβολάρη
Μακιγιάζ- Χτενίσματα: Άννα Κορδαλή
Σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας

Στο «Υπόστεγο» η μουσική και το τραγούδι είναι του Δημήτρη Νικολάου. Η εγκατάσταση φωτισμού και ήχου του Τάσου Κωνσταντίνου και η κατασκευή σκηνικού του Γιώργου Καρακάση

Πάρτε μια γεύση από την παράσταση στο κανάλι της Rap Media στο YouTube



Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας: Rap Media
Rap Media P.C. · Εθνικής Αντίστασης 5 · Κόρινθος, Κορινθία 20100 · Greece
Δημοσίευση: Μαΐου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Μια παράσταση «σταθμός» από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator