20 δις ευρώ το χρόνο οι μισθοί των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων!

0



Φορολογικό Αουσβιτς για τον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πάνω από 20 δις ευρώ το χρόνο είναι η μισθοδοσία των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων. Το ιλιγγιώδες αυτό ποσό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο εάν είχαμε μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα φύσαγε και όχι μια συλλογή από αρχόσχολους όλων των κομματικών αποχρώσεων. Με 20 δις ευρώ κόστος της μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων αυτό το κράτος είναι λογικό να έχει μετατραπεί σε Φορολογικό Αουσβιτς ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση στη χώρα μας, λίγες ώρες μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό, η βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνοντας ότι, ενισχύονται εκ νέου τα σενάρια για Grexit και επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή, σύμφωνα με μαρτυρίες οργισμένων Ελλήνων.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κατοικείται από πλούσιους και φτωχούς», γράφει η εφημερίδα Guardian.

«Το 2016, όπως και τα προηγούμενα πέντε χρόνια, είναι κάτι σαν καρκίνος για τους Έλληνες αφού έχει διαλύσει τις οικογένειες, κλείνει επιχειρήσεις, κλείνει νοσοκομεία και κάθε άλλη μορφή κρατικής υπηρεσίας υγείας κι αφήνει πίσω του μόνο πάμφτωχους ανθρώπους», προσθέτει.

Για τον Guardian, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, ενώ το σχετικό δημοσίευμα παραθέτει μαρτυρίες Ελλήνων πολιτών που στην πλειοψηφία τους δηλώνουν εξοργισμένοι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορούν ότι τους είπε ψέματα.

«Ο φόρος εισοδήματος ανέβηκε στο 29%, από την σύνταξη μου έκοψαν 50 ευρώ, φορολογούν τον καφέ, τα καύσιμα, τις ταβέρνες, τα πλοία, ό,τι μπορούν και μετά έχουμε και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό με τρελαίνει. Έλεγαν πως θα τον καταργήσουν!», δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα ο 71χρονος Κώστας Νάκος. «Όλοι είναι εξαγριωμένοι, βρίζουν, καταριούνται την κυβέρνηση, λένε πως ο Τσίπρας είναι ψεύτης…Κι έχουν δίκιο. Όλα όσα είπε, όσα υποσχέθηκε, ήταν παραμύθια», σημειώνει.

Τα επόμενα δύο χρόνια ως το 2018 που θα μάς τραβήξουν μια κι έξω από την πρίζα θα είναι ένα διαρκές μαρτύριο. Στο μεταξύ θα εξακολουθούμε να σπαταλάμε δίνοντας 20 δις ευρώ μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "20 δις ευρώ το χρόνο οι μισθοί των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator