Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη τον Αύγουστο στην Επίδαυρο (video)

0


Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως... προσόντων - Βεβήλωση της ιερής Επιδαύρου από «Ευρω-πέους» καταγγέλλει ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αυθαίρετη απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει ήδη αρχίσει το κάστινγκ στην Ελλάδα και, όπως εξυπακούεται, η έμφαση δίνεται σε συγκεκριμένα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, λόγω της ιδιαιτερότητας του Mount Olympus.

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες συντελεστές δεν θα πρέπει να υπολείπονται σε μέγεθος πέους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης θα σείουν και θα στροβιλίζουν τους φαλλούς τους ενώπιον του κοινού και, με δεδομένο ότι το θέατρο Επιδαύρου, λόγω του επιβλητικού του όγκου και της απαράμιλλης ιστορίας του ως ζωντανού αρχαίου μνημείου, εκθέτει ανελέητα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο μειονεκτούν. Ειδικά, δε, για το ανέβασμα του Mount Olympus στην Επίδαυρο, ο Γιάν Φαμπρ ζήτησε να ανασχεδιαστούν τα μινιμαλιστικά κοστούμια του «χορού», ώστε να προσομοιάζουν περισσότερο με την ελληνική φουστανέλα.

Καλλιτεχνικοί κύκλοι βρίσκονται ήδη σε συναγερμό, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην μεταμοντέρνα βακχεία του Γιάν Φαμπρ.

Τέλος, επειδή ο Φαμπρ έχει οραματιστεί το συγκεκριμένο έργο σαν μια 24ωρη εμπειρία, στην Επίδαυρο εφέτος σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να ενώσει, τρόπον τινά, τις τέσσερις παραστάσεις ανά δύο: Επομένως στην ουσία θα υπάρξει μία 48ωρη παράσταση στις 5 και 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 12 και 13. Με αυτό τον τρόπο ο Γιαν Φαμπρ και επισείοντας τα πέη του θιάσου του στους Έλληνες, αποπειράται να καλύψει το κενό στο φετεινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το οποίο, εάν εξαιρεθεί το Mount Olympus, χάσκει δυσοίωνο και απέραντο.

Με τον Γιαν Φαμπρ, συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη τον Αύγουστο στην Επίδαυρο (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator