Pulitzer σε τρεις Ελληνες φωτογράφους που συγκλόνισαν τον κόσμο με τις φωτογραφίες τους από το δράμα των προσφύγων

0


Ελληνικό... άρωμα είχε η ανακοίνωση των βραβείων Pulitzer, της υψηλότερης διάκρισης παγκοσμίως στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.

Η φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη χάρισε το βραβείο Pulitzerστον φωτογράφο του ReutersΓιάννη Μπεχράκη, επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος για την Ελλάδα και την Κύπρο, και στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, οι οποίοι τιμήθηκαν για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

Ο Μπεχράκης βραβεύθηκε πέρυσι και ως φωτογράφος της χρονιάς από την εφημερίδα Guardian.


Το πρακτορείo ειδήσεων Reuters τιμήθηκε από κοινού με την εφημερίδα New York Times στην κατηγορία «Breaking News». Η ομάδα του Reuters, που περιλαμβάνει επίσης τον Άλκη Κωνσταντινίδη, τον Michael Dalder, τον Srdjan Zivulovic, τον Bernadett Szabo, τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, τον Stoyan Nenov και τον Laszlo Balogh, διακρίθηκε για πλειάδα φωτογραφιών με μετανάστες στοιβαγμένους σε πλαστικές βάρκες και τις πρώτες τους στιγμές από την άφιξή τους στα ελληνικά παράλια στη διαδρομή προς την Ευρώπη.


«Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει και ο κόσμος νοιάστηκε. Αυτό έδειξε ότι υπάρχει ακόμη ανθρωπιά», δήλωσε ο Μπεχράκης. «Κάναμε τη φωνή αυτών των άμοιρων ανθρώπων να ακουστεί. Τώρα με το Pulitzer, νιώθουμε ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται».


Ανάμεσα στις εικόνες που βραβεύθηκαν κάποιες δείχνουν οικογένειες να τρέχουν βιαστικά προς τις ακτές των ελληνικών νησιών απέναντι από τα τουρκικά παράλια, άλλες πάλι ανθρώπους μες στο νερό και άλλους να καταρρέουν μόλις φτάνουν στη στεριά. Άλλες αντιπαραβάλλουν τις πλαστικές βάρκες στη θάλασσα με ένα κρουαζιερόπλοιο ή με ένα δελφίνι που πηδάει ή με το ηλιοβασίλεμα.


Το Reuters μοιράστηκε το βραβείο με τον Mauricio Lima, τον Sergey Ponomarev, τον Tyler Hicks και τον Daniel Etter των New York Times, επίσης για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής
κρίσης.

Στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε το βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης στη βιομηχανία θαλασσινών.

imerisia.gr
Δημοσίευση: Απριλίου 19, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Pulitzer σε τρεις Ελληνες φωτογράφους που συγκλόνισαν τον κόσμο με τις φωτογραφίες τους από το δράμα των προσφύγων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator