Αυτός είναι ο χάρτης της ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο- Δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα (Photo)

0




Το χάρτη της ελευθερίας του Τύπου δημοσίευσε η Independent. Ο χάρτης που δημιουργήθηκε από
την ανεξάρτητη αρχή Statista και χρησιμοποιεί δεδομένα από τον «Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας 2016» των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF), αξιολογεί την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης σε 180 χώρες.

Ο χάρτης απεικονίζει με πράσινο χρώμα τις χώρες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπου οι δημοσιογράφοι είναι ελεύθεροι να μεταδώσουν κάθε είδηση, ενώ με μαύρο έχουν χρωματιστεί τα κράτη στα οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αυστηρά ελεγχόμενα.

Η χώρα με τον υψηλότερο βαθμό της ελευθερίας του Τύπου είναι η Φινλανδία, ακολουθούμενη από την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ στα κράτη που βρίσκονται σε «πολύ δύσκολη κατάσταση» περιλαμβάνονται η Ερυθραία, η Βόρεια Κορέα και το Τουρκμενιστάν.

Χρωματισμένη με πορτοκαλί, η Ελλάδα φαίνεται να κατατάσσεται στις χώρες με αξιοσημείωτα προβλήματα όσον αφορά την ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ελευθερία του Τύπου σε όλο τον κόσμο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 4% από το προηγούμενο έτος.

Με βάση τις μετρήσεις της έκθεσης, η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι μακράν η ήπειρος με τον υψηλότερο βαθμό της ελευθερίας του Τύπου - ακολουθούμενη από την Αφρική, η οποία ξεπέρασε την Αμερική για πρώτη φορά φέτος.
Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτός είναι ο χάρτης της ελευθερίας του Τύπου ανά τον κόσμο- Δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα (Photo)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator