Η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολόγηση στο Internet και θα πάρει τα… γνωστά!

0


Γράφει ο Γιάννης Μυλωνάς

Στην Ελλάδα των μνημονίων και ιδιαίτερα στην Ελλάδα της πρώτης φορά αριστεράς με μνημόνια, στην χώρα που η φορολόγηση γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη και η υπερφορολόγηση αποτελεί πλέον χόμπι των «σοφών» του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα περιμένουμε όλα.
Ίσως, όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι ενώ «τα παίζει όλα», και χαρίζει τα πάντα, είναι πλέον αντιμέτωπη με την πιθανότητα να πάρει το… τίποτε ή να εισπράξει τα… γνωστά!

Οι λαμπροί εγκέφαλοι των οικονομικών, συνοδευόμενοι από τους γνωστούς κατ’ επάγγελμα ανεπάγγελτους πολιτικούς, αποφάσισαν πως η επιβολή επιπλέον φόρου στο… διαδίκτυο, θα προσφέρει τεράστια κέρδη στην εισπρακτική μηχανή. Όμως οι φοροεισπράκτορες και εκτελεστές εντολών του «κουαρτέτου» φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι».

Μετά από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, την εισφορά αλληλεγγύης και δεν ξέρω σε πόσα άλλα χαράτσια η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τον φόρο στα κινητά και να βάλει και φόρο στο Internet, θεωρώντας μάλλον πως δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε.
Σου λέει η κυβέρνηση, λαθραίο Internet δεν υπάρχει, ούτε λαθραίο κινητό και έχει δίκιο, αλλά ως εκεί. Καλή η φαντασία στην επιβολή φόρων (ή σε άλλες προσωπικές απολαύσεις των κυβερνώντων), αλλά είναι πολύ διαφορετικό το να επιβάλεις φόρους από το να τους εισπράττεις. Κι αυτό, το τελευταίο, αποτελεί πάγιο σοβαρό μειονέκτημα των εκάστοτε κυβερνώντων και των αυλικών – συμβούλων τους…

Διότι, αναρωτιέται ο ιθαγενής, ποιος μας εμποδίζει να σηκώσουμε μια κεραία στην πολυκατοικία για την πρόσβαση στο Internet και να πληρώνουμε όλοι ρεφενέ μια σταθερή ευρυζωνική σύνδεση;
Ή, όπως υπονόησε και ο πρόεδρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τι μας εμποδίζει του χρόνου να πάρουμε μια σύνδεση κινητού από την Βουλγαρία, την Αυστρία ή και τη Γερμανία, αφού κόστος περιαγωγής δεν θα υπάρχει;
Θα κάνουμε τα τηλέφωνά μας με βουλγαρικό, αυστριακό ή γερμανικό νούμερο και άσε την κυβέρνηση να περιμένει ΦΠΑ και τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Και να κλαίνε, μετά, σαν δαρμένα σκυλιά οι «σοφοί» επειδή δεν πρόβλεψαν ότι ο Έλληνας είναι εξυπνότερος από τους ίδιους, κι ας μην απέκτησε τίτλους σπουδών από πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Κύριοι της κυβέρνησης, σκέφτεστε και κάνετε πολλά. Πάρα πολλά… Δυστυχώς όμως, χωρίς να λογαριάζετε τον… ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος, ο ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός. Εσείς, είστε στην… ρεσεψιόν και αναμένετε την απόλυσή σας. Ενδεχομένως και την δια βίου φυλάκισή σας… η οποία μπορεί να γίνει και εκπομπή τηλεοπτικού και διαδικτυακού reality, για να πληρώνονται τα έξοδα της «ειδικής φιλοξενίας» σας. Κι αυτό επειδή χρωστάτε πάρα πολλά στον… ξενοδόχο από τις κάκιστες υπηρεσίες σας.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολόγηση στο Internet και θα πάρει τα… γνωστά!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator