CERN: Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ στο μεγαλύτερο Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο

0



Το σχολείο μας, υλοποιώντας 7ήμερο Πολιτιστικό Πρόγραμμα στην Ελβετία με θέμα τα 70 χρόνια από την ίδρυση της OUNESCO και τα 200 χρόνια από την αγορά και εκχώρηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Βρετανική Κυβέρνηση στο Βρετανικό Μουσείο, ανέπτυξε μια σειρά από δραστηριότητες σε περισσότερες από 15 πόλεις της Ελβετίας, της Γαλλίας και Ιταλίας: CERN – ΟΗΕ - LA MER DE GLACE – NESTLE – EPFL- Διορθόδοξο Κέντρο στο Σαμπεζύ κ.λ.π. Πιο αναλυτικά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ντουσάν Ζιντάνσκι, και μέλη της Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, απέστειλαν από κοινού επιστολή στα Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά προς την Γενική Διευθύντρια της OUNESCO κ. Irina Bokova, με την προτροπή να συνεχίσει την ήδη αναληφθείσα από την πλευρά της προσπάθεια για να έρθουν σε συνεννόηση οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και Αγγλίας, σχετικά με την διευθέτηση του ζητήματος της επιστροφής των Γλυπτών. Την επιστολή υπογράφουν οι μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου.

Επίσης οι μικροί δραστήριοι μαθητές του σχολείου μας, ύψωσαν την Ελληνική σημαία και σχετικά με το θέμα μας πανό, τα οποία έγραφαν το σύνθημα της νέας Διεθνούς εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών “RETURN-RESTORE-RESTART” και “OUNESCO KEEP TRYING”, προσφορά της APSTAGE / Stage Design & Presentation/Παππά Δήμητρα, την οποία και ευχαριστούμε, καθώς και το γνωστό “BRING THEM BACK”. Αξιοποιώντας την ευκαιρία λοιπόν της παρουσίας μας στην Γενεύη επισκεφθήκαμε για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ! το μεγαλύτερο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο και συγκεκριμένα το χώρο που γίνεται το Πείραμα CMS στο γαλλικό έδαφος, το γνωστό CERN.

Ακόμη επισκεφθήκαμε την «Θάλασσα του Πάγου» το μεγαλύτερο Παγετώνα της Γαλλίας “La mer De Glace” πάνω από το Σαμονί στις Γαλλικές Άλπεις(Λευκό Όρος) και τον οποίο προσεγγίσαμε με Οδοντωτό-τραίνο, τελεφερίκ, αλλά και …435 σκαλιά! Ακόμη επισκεφθήκαμε το Διορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης όπου εκεί η Σύνοδος των ανά την Υφήλιο Ορθοδόξων Επισκόπων προετοιμάζει την ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ που θα γίνει μέσα στο 2016.

Ακολούθησε επίσκεψη(3η επίσης φορά), ξενάγηση και ενημέρωση στα Αγγλικά, μέσα στα κτήρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(Ο.Η.Ε) για τους στόχους και το ρόλο του Οργανισμού στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι. Επίσης επισκεφτήκαμε το 1ο στην παγκόσμια κατάταξη από τα νεότερα πολυτεχνεία, το EPFL στη Λωζάνη, όπου μίλησε στους μαθητές μας ο Έλληνας καθηγητής Φυσικής κ. Κυρίτσης Δημήτρης και ο νεότερος καθηγητής του Πολυτεχνείου, επίσης Έλληνας και Μαθηματικός, κ. Πανάρετος Βίκτορας. Δεν παραλείψαμε επίσης να επισκεφθούμε και να…. χορτάσουμε σοκολάτα στο Εργοστάσιο Σοκολατοποιίας της NESTLE, αλλά και σε εργοστάσιο Ελβετικής γραβιέρας στην πόλη Γκριγιέρ.

Τέλος το λεωφορείο μας διασχίζοντας συνεχώς τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, Γαλλία-Ελβετία-Ιταλία, έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές μας, να αποκομίσουν σαν τις μέλισσες, γλυκειές εμπειρίες από τις πόλεις Ανεμάς, Γκαγιάρντ, Σαμονί, Αννεσύ, Εβιάν, Φριμπούργκ, Γενεύη, Μπροκ, Γκριγιέρ, Βεβέυ, Μοντρέ, Λωζάνη, Σαμπεζύ, Κόμο, Μιλάνο, Βέρνη, Λουκέρνη.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά, την AEGEAN, την Οινοποιία SEMELI, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας, την Apstage-Παππά Δήμητρα, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τον συνάδελφο κ. Κωνσταντίνου Γεώργιο, για την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια του σχολείου μας.

Για το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Χρήστος Ρουμελιώτης
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "CERN: Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ στο μεγαλύτερο Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής στον κόσμο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator