Νέο «φαρμάκι» Φαμπρ: Εθνικιστικό αντανακλαστικό μέτριων καλλιτεχνών

0


Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιαν Φαμπρ σχολίασε, σήμερα τα ξημερώματα, τη συγκέντρωση Ελλήνων καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο θέατρο Σφενδόνη, για να ζητήσουν την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά και του διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Δούρου.

«Χθες, μια ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών συγκεντρώθηκαν ξανά για να συζητήσουν το μέλλον του Φεστιβάλ τους και την πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης. Κάποιοι από τους φίλους μου στην Αθήνα πήγαν σε αυτή τη συνάντηση. Φαίνεται πως ένας επαγγελματίας Έλληνας επιμελητής έπρεπε να εξηγήσει τη λέξη και τη λειτουργία ενός "επιμελητής ". Η θέση μου ως επιμελητής ήταν ξεκάθαρα από την αρχή χαμένη στη μετάφραση. Παρόλο που είναι ένας διεθνής όρος που όλοι στην τέχνη και τον θεατρικό κόσμο στην Ευρώπη γνωρίζουν», έγραψε.

«Απ’ αυτό που καταλαβαίνω, οι Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη έχουν πάρει εγγυήσεις ότι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν παρόντες, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για αυτό το εθνικιστικό αντανακλαστικό μιας κυρίαρχης ομάδας μέτριων και οργισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που κυρίως απορρίπτουν νέα οράματα και προσεγγίσεις από το εξωτερικό. Ελπίζω σοβαροί Έλληνες καλλιτέχνες θα έχουν σοβαρή συνεισφορά στις αλλαγές που χρειάζονται για να δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση στο πολιτιστικό περιεχόμενο του Ελληνικού Φεστιβάλ», συμπλήρωσε ρίχνοντας και πάλι λάδι στη φωτιά.
Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέο «φαρμάκι» Φαμπρ: Εθνικιστικό αντανακλαστικό μέτριων καλλιτεχνών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator