Ελληνικό: Αποπνικτική κατάσταση - Οι μετανάστες σπάνε τα τζάμια στην αίθουσα αφίξεων, δεν αντέχουν τη ζέστη

0


Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό με 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Μετά την επιστολή-έκκληση της «Ελληνικό ΑΕ», η οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας, ο δήμαρχος Ελληνικου-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.

Μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον χώρο, με τους πρόσφυγες και μετανάστες να αναγκάζονται να σπάνε τα τζάμια, καθώς ασφυκτιούν και δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

«Μέσα στην αίθουσα αφίξεων οι θερμοκρασίες φτάνουν τους σαράντα βαθμούς. Ο χώρος είναι ακατάλληλος. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ούτε ένα εικοσιτετράωρο μέσα. Χθες ζητούσαν να σπάσουν τα τζάμια γιατί η αίθουσα είναι κλειστή, χωρίς παράθυρα», τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος.

Η κατάσταση φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου, με τον καταυλισμό να μπορεί να θεωρηθεί υγειονομική βόμβα, καθώς οι άνθρωποι εκεί δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βιολογικές τους ανάγκες, ενώ για μπάνιο πηγαίνουν στην παραλία του Αγίου Κοσμά.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελληνικό: Αποπνικτική κατάσταση - Οι μετανάστες σπάνε τα τζάμια στην αίθουσα αφίξεων, δεν αντέχουν τη ζέστη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator