ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Μια επίσκεψη έκπληξη

0




Τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων επισκεφτήκαν την Παρασκευή 1η Απριλίου οι μαθητές της δευτέρας τάξης του Γυμνασίου Βραχατίου, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εξορμήσεων του σχολείου τους.

Ο προπονητής του ΙΣΤΟΣ, Γιώργος Γιαβούρογλου, ξενάγησε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους , στις εγκαταστάσεις του ομίλου μας. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του ναυταθλητισμού και του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, που τόσο ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, παρουσίασε στους μαθητές τα σκάφη με τα οποία αθλούνται και αγωνίζονται οι νεαροί ιστιοπλόοι σε όλο το κόσμο. Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν οι απορίες και οι προβληματισμοί των νεαρών μαθητών. Η επίσκεψη έκλεισε με την παρουσίαση της ιστιοπλοΐας για, ηλικιακά, μεγάλους με την επίσκεψη όλων στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοικτής θαλάσσης του ομίλου.

Για μας όλους στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Σικυωνίων η πολύ αυτή ευχάριστη επίσκεψη ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Σε μια εποχή που το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στα «δημοφιλή» αθλήματα η επιλογή των καθηγητών του Γυμνασίου Βραχατίου να παρουσιάσουν στα παιδιά ένα διαφορετικό άθλημα, είναι κάτι που απαιτεί ιδιαίτερη ευρύτητα πνεύματος και τόλμη να υπερβείς τα εσκαμμένα.

Εμείς στον ΙΣΤΟΣ πιστεύουμε ότι η ιστιοπλοΐα, ένα άθλημα με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες και σωματική διάπλαση, ένα άθλημα «καθαρό» που βοηθάει τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να μάθουν να συνεργάζονται, να ψάχνουν και να βρίσκουν λύσεις, είναι ένα άθλημα που τα πλεονεκτήματά του πρέπει να τα γνωρίσουν όλα τα παιδιά και θα ήταν χαρά μας να μοιραστούμε με όσους αγαπούν τη θάλασσα, τις γνώσεις μας για την ιστιοπλοΐα.
Δημοσίευση: Απριλίου 13, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Μια επίσκεψη έκπληξη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator