ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ: «Κόρινθος Μεσογειακή Μητρόπολη»

0Στα πλαίσια της έκθεσης «Ελλάδας γεύση» πραγματοποίηθηκε συνέδριο με θέμα: «Περιφερειακή ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα».

Τον δήμο Κορινθίων εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα. Αθανασία Χριστυαρά, η οποία ήταν και μεταξύ των βασικών ομιλητών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Τα τελευταία 60 χρόνια η περιβόητη περιφερειακή ανάπτυξη,αποτελεί ζητούμενο για το Ελληνικό κράτος. Κυβερνήσεις ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με σύνθημα την περιφερειακή ανάπτυξη.

Συσκέψεις, διαβουλεύσεις, συζητήσεις, συνέδρια, ημερίδες αλλά η περιφερειακή ανάπτυξη είναι φαίνεται κάτι σαν την σκιά της χώρας.

Όσο την πλησιάζουμε αυτή απομακρύνεται.

Στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης δοκιμάστηκαν και οι τρείς συνιστώσες του πολιτικού μας συστήματος και απέτυχαν παταγωδώς στο να βρουν την κοινή λογική και με αυτή να μετατρέψουν το Αθηνοκεντρικό κράτος σε ένα σύγχρονο ομόκεντρα ανεπτυγμένο κράτος.

Η Ελλάδα όταν μιλά για την περιφερειακή ανάπτυξη, δεν μιλά σοβαρά.

Κάθε κυβέρνηση ακυρώνει τα βήματα της προηγούμενης και κάθε υπουργός του προηγούμενου υπουργού.

Και οι δεκαετίες περνούν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα εθνικό σχέδιο και απλά κάθε φορά να έχουμε να λέμε.

Είμαι αντιδήμαρχος σε ένα δήμο που λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι εκ των πραγμάτων ευλογημένος.

Η Κόρνθος είναι στο κέντρο οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων που είναι από τους πλέον σύγχρονους της Ευρώπης.

Γύρω από το κέντρο της πόλης βρίσκονται ΔΕΚΑΔΕΣ μεγάλες Εθνικές αλλά και Πολυεθνικές μονάδες βαριάς βιομηχανίας που παράγουν και δημιουργούν απασχόληση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η Κόρινθος είναι ακόμα και θαλάσσιος κόμβος λόγω του Ισθμού αλλά και της μεγάλης ακτογραμμής της.

Για εμάς η περιφερειακή ανάπτυξη δεν έχει το ίδιο περιεχόμενο με αυτό που έχει σε δήμους μακριά από το κράτος των Αθηνών.

Είμαστε 50 λεπτά μακριά από το Σύνταγμα.

Θα ήθελα να σας καταθέσω ακόμα ότι η πόλη μου έχει έναν περίεργο DNA και σας το λέω και ως ιατρός.

Όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου η Κόρινθος είναι η Ακαδημία της Πολιτικής.

Εξαιτίας του Κορινθιακού DNA, καταλάβαμε νωρίς ως δήμος ότι για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε, εκτός από την Αθήνα πρέπει να κινήσουμε και τα δικά μας χέρια.

Ξέραμε και ξέρουμε ότι ανάπτυξη μίας περιφερειακής πόλης εξαρτάται από τις υποδομές και την άνθιση της επιχειρηματικότητας.

Αρχίσαμε λοιπόν από το 2006 να δημιουργούμε τις δικές μας υποδομές σε συνάρτηση με τις Εθνικές (οδικοί άξονες) που ήταν σε εξέλιξη για να γίνουμε πόλος έλξης επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Θα συμφωνήσουμε ότι το καθαρό πόσιμο νερό είναι το ισχυρότερο έργο υποδομής.

Η Κόρινθος από το 2010 πίνει άφθονο ΠΟΙΟΤΙΚΟ νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας μετά από 90 χρόνια λειψυδρίας και προβλημάτων.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα ο δήμος επενδύει σε υποδομές που βελτιώνουν άμεσα την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και διαμορφώνουν τις συνθήκες προσέλκυσης επενδύσεων κύρια στον τουριστικό τομέα.

-Αλλάξαμε πλήρως το ιστορικό κέντρο της πόλης με γενναία ανάπλαση.

-Μεγαλώσαμε και διαμορφώσαμε το λιμάνι μας στην προοπτική να γίνει μαρίνα και προορισμός κρουαζιέρας

-Βελτιώνουμε καθημερινά τις υποδομές στα χωριά του δήμου. Ολοι και παντού έχουν ποιοτικό νερό και υψηλής ποιότητας δημοτικές παροχές και αυτό είναι κυριολεκτικά δώρο στην επιχειρηματικότητα και συγκριτικό πλεονέκτημα.

Χωρίς υποδομές καμία ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ.

Με αυτή την σκέψη οφείλω να σας αποκαλύψω ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά σε ένα πολύ μεγάλο έργο υποδομής που θα αλλάξει την πορεία της πόλης.

Η Κόρινθος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες και βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει τα επόμενα 2-3 χρόνια ένα υπερσύγχρονο βιοτεχνικό πάρκο, που θα πληροί και τις πλέον αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα στοχεύει σε μεταποιητικές μονάδες που σήμερα ασφυκτιούν στο περιβάλλον των Αθηνών αλλά και στα προβλήματα νομιμότητας που έχουν.

Είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη και μάλιστα με υψηλές προδιαγραφές παροχές υπηρεσιών.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ

Είμαστε η πόλη του Περιάνδρου,του Διογένη,της Λαϊδας,της Ωραίας Ελένης, του Αποστόλου Παύλου.

Εχουμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που είναι παγκόσμιος προορισμός την Αρχαία Κόρινθο.

Έχουμε σε αφθονία φυσικούς πόρους που μπορούν να καλύψουν όλα τα γνωστά θεματικά είδη τουρισμού και μάλιστα με μοναδικό τρόπο.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Αυτό είμαστε πριν 2.000 χρόνια με δεκάδες αποικίες.

Σήμερα διεκδικούμε να ξαναγίνουμε Μεσογειακή Μητρόπολη και να μπούμε με αξιώσεις στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Τουριστικά έχουμε μείνει πίσω γιατί τα προηγούμενα χρόνια απασχοληθήκαμε πολύ με τις υποδομές.

Διεκδικούμε λοιπόν τα εκατομμύρια των περαστικών από την πόλη μας να τους κάνουμε ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Βρισκόμαστε στην φάση της διαμόρφωσης της Κορινθιακής στρατηγικής για το τουριστικό μας προϊόν και την εξειδικευμένη στόχευση σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύντομα θα σας προσκαλέσω όλους στο διήμερο συμπόσιο για την τουριστική ανάπτυξη της Κορίνθου, το οποίο ετοιμάζουμε.

Ένα συμπόσιο με απόλυτη στόχευση.

Ξέρουμε τι θέλουμε και θα ζητήσουμε την βοήθεια ειδικών για να πάμε γρήγορα εκεί που θέλουμε.

Ξέρουμε τι είδους επιχειρηματικότητα επιζητούμε και θα προσπαθήσουμε να την προσελκύσουμε.

Τα τελευταία χρόνια επειδή ακριβώς βελτιώθηκαν σημαντικά από τον δήμο οι υποδομές έχουν αρχίσει να δημιουργούνται πολύ σπουδαίες μικρές επιχειρήσεις, όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε τομείς που είναι πρωτοποριακοί , όπως το Ράντσο Σκούρας, τα σύγχρονα οινοποϊεια, η διάσημη μονάδα σαλιγκαριών, η πρώτη Κορινθιακή μπύρα και πολλές ακόμα.

Ο δήμος Κορινθίων έχει την διάθεση αλλά και με την καλή διαχείριση του και τις οικονομικές δυνατότητες να ενισχύσει πάντα με έργα υποδομής την επιχειρηματικότητα.

Απόδειξη χειροπιαστή η βοήθεια που έχουμε προσφέρει στην τεράστια τουριστική επένδυση των περίπου 1000 κλινών που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Κατακαλίου. Χωρίς την στήριξη του δήμου δεν θα γινόταν ποτέ ούτε το πρώτο βήμα,όπως αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

Κανείς δεν επενδύει και ΠΟΤΕ σε μία περιοχή που είναι επιχειρηματικά αφιλόξενη και εχθρική.

Και μπορεί το Αθηνοκεντρικό κράτος να είναι γραφειοκρατικό εχθρικό απέναντι στις επενδύσεις, οι Κορίνθιοι όμως δεν είμαστε.

Για αυτό σας μίλησα για το Κορινθιακό DNA.

Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε από την κεντρική εξουσία να πράξει τα αυτονόητα.

Τα κάναμε μόνοι μας εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους .

Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για την επόμενη μέρα της κρίσης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Δεν είναι μόνο σύνθημα που θυμίζει το παρελθόν.

Είναι ο στόχος μας.

Σας ευχαριστώ και καλή αντάμωση σύντομα στην Κόρινθο.!
Δημοσίευση: Απριλίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ: «Κόρινθος Μεσογειακή Μητρόπολη»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator