ΚΙΑΤΟ: «Έφυγε» ένας ακόμα σημαντικός άνθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων

0


"Καλό σου ταξίδι" Δάσκαλε. Σε ευχαριστώ για όλα.

Μέσα σε λίγες ημέρες «έφυγε» ένας ακόμα σημαντικός άνθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων, ο Άγγελος Μπουβής. Ευτύχησα να τον έχω δάσκαλο και είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ μαζί του για περισσότερα από 20 χρόνια σε συλλόγους και περιοδικά.
Ο Άγγελος Μπουβής (1929-2016) γεννήθηκε στο Σουληνάρι της Κορινθίας, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Ταρσού και το οκτατάξιο Γυμνάσιο Κιάτου και στη συνέχεια τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως καθηγητής υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Λεβιδίου Αρκαδίας, σ το Γυμνάσιο Γκούρας και στο Γυμνάσιο Κιάτου όπου δίδαξε για 16 χρόνια. Στη συνέχεια φοίτησε στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης Αθηνών 1971-1975) και επέστρεψε στο Γυμνάσιο Κιάτου ως Υποδιευθυντής. 

Ως Γυμνασιάρχης υπηρέτησε από ένα χρόνο στα Γυμνάσια Γκούρας, Βραχατίου, Βέλου και 40ού Αθηνών. 

Ως Λυκειάρχης στο Βέλο, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. 

Διετέλεσε:
  • Μέλος της Επιτροπής της Βιβλιοθήκης του δήμου Σικυώνος (Κιάτου), 
  • Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής των Παιδικών Σταθμών Κιάτου, 
  • Έφορος των Προσκόπων Σικυωνίας, 
  • Γραμματέας του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών (ΙΚΜ) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Δελτίου του ΙΚΜ, 
  • Μέλος και κατηχητής στο Μερτικοπούλειο Κέντρο Κιάτου κ.ά. 
Έγραψε πλήθος άρθρων και βιβλίων λαογραφικών, ιστορικών, θεολογικών, φιλολογικών κλπ. Εκτός των άλλων διακρίσεων, τον Φεβρουάριο του 2015 η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων του απένειμε το βραβείο "Περίανδρος ο Κορίνθιος" για το πολύτιμο συγγραφικό του έργο.

Ήταν παντρεμένος με την Νότα Τσελώνη, είχε δύο παιδιά, τον Νίκο (Φυσικό) και τον Δημήτρη (Θεολόγο) και τέσσερα εγγόνια.

(Από ιδιωτική ανάρτηση στο Facebook)
Δημοσίευση: Απριλίου 29, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: «Έφυγε» ένας ακόμα σημαντικός άνθρωπος του πνεύματος και των γραμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator