Ο απίθανος κ. Τόσκας

0


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Στον απίθανο κήπο της ελληνικής πολιτικής ζωής φύονται διάφορα εξωτικά είδη – έχουμε δει τόσα που, ότι άλλο και να δούμε, δεν μας κάνει εντύπωση. Αυτός είναι ένας γενικός και αδήριτος κανόνας που, όμως, όπως όλοι οι κανόνες, έχει κι αυτός τις εξαιρέσεις του. Εν προκειμένω, ακούει στο όνομα Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ένα δείγμα «αριστεροστραταίου» στην Αστυνομία έχει προδήλως επιλέξει την οδό της πρόκλησης της κοινωνίας ως εφαλτήριο καριέρας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η σειρά δηλώσεών του, ειδικά σε σχέση με το προσφυγικό, η οποία συστηματικά προκαλεί και υποτιμά τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών.

Αφού πρώτα μας χάρισε την προφητεία ότι «οι δαρμένοι της Ειδομένης θα γίνουν οι αυριανοί τζιχαντιστές» (ενώ η δουλειά του είναι να προστατεύει αυτή τη χώρα από τους υπάρχοντες τζιχατζιστές κι όχι να προφητεύει κι άλλους), τώρα, ο κ. Τόσκας όχι μόνον αμφισβητεί την πραγματικότητα όπως αυτή διεθνώς καταγράφεται στην τραγωδία της Ειδομένης και μιλά για δήθεν «ρεσιτάλ φημολογίας», αλλά διατυπώνει και την άποψη ότι δεν υπάρχει θέμα με τους μετανάστες στην Ελλάδα και ότι ο ελληνικός λαός «το προσφυγικό πρόβλημα εκτός από κάποιες ακριτικές περιοχές δεν το έχει νιώσει, παρά μόνο μέσω της τηλεόρασης».

Είναι τόσο θλιβερά αυτά, ειδικά από άνθρωπο που κατέχει αυτή τη θέση, ώστε δεν αξίζουν καν σχολιασμού – κρίμα που, λ.χ., δεν πέρασε μια βόλτα από την πλατεία Βικτωρίας, ή από τον Πειραιά, ή που, πολύ περισσότερο, προδήλως δεν έχει την επάρκεια να δει το εκρηκτικό πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία και το κράτος όπως το καταγράφουν όλοι σχεδόν οι μεγάλοι σταθμοί του κόσμου, στους οποίους η Ειδομένη είναι καθημερινά πρώτο θέμα.

Όλα αυτά, φυσικά δεν θα είχαν καμία αξία αν ο άνθρωπος δεν κατείχε τη θέση που κατέχει. Αλλά, δυστυχώς, την κατέχει. Και επί των ημερών του ήταν που οι σκοπιανοί αστυνομικοί μπούκαραν κυριολεκτικά στο ελληνικό έδαφος και σάπισαν τους πρόσφυγες, όταν εκείνος έκανε δηλώσεις στις τηλεοράσεις περί ανέμων και υδάτων.

Δυστυχώς, όμως, στα χέρια αυτού του ανθρώπου, με αυτά τα μυαλά, βρίσκεται η εσωτερική ασφάλεια της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη ώρα.
Και, αυτό, είναι πολύ πραγματικό και πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο απίθανος κ. Τόσκας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator