Τα παιδιά της Φιλαρμονικής

0


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Στις 27/3 ημέρα Κυριακή 11 η ώρα το  πρωί το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα γέμισε με παιδιά.
Ο κ Χρήστος Καλούδης, πρώτο κόρνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε ειδικό σεμινάριο, θα τους μάθαινε τα μυστικά του οργάνου ,που ξεκίνησε στην αρχική του μορφή το 1470 περίπου για να μεταφέρει με τους ήχους του μηνύματα  απ' το ένα μέρος στο άλλο, γι 'αυτό  και το Ταχυδρομείο το έχει ως σήμα του.


Είδα νεαρές κοπέλες μοντέρνες  και  νέους με ζωηρό βλέμμα  να παρακολουθούν με ενδιαφέρον   τον  δάσκαλο να τον κοιτούν στα μάτια και μετά να κάνουν ερωτήσεις καίριες ,που άνοιγαν συζητήσεις που κράτησαν πάνω από δύο ώρες. Στο τέλος ένας ένας ανέβαινε στη σκηνή και έπαιζε με  κόρνο   χωρίς κλειδιά, όπως πρωτοπαρουσιάστηκε, μια μελωδία του Μπετόβεν. Με τρακ υπό το αυστηρό αλλά τόσο τρυφερό βλέμμα του κύριου Καλούδη, όλοι έβγαλαν το κομμάτι, χειροκροτούμενοι από τους συμμαθητές τους.


Πλησίασα μερικά παιδιά και τα ρώτησα πως αγάπησαν ένα όργανο που είναι σπάνιο και δεν είναι ο ήχος του καθημερινά στα αυτιά μας. Μου απάντησαν με ενθουσιασμό ο «κύριος», μας έκανε να το αγαπήσουμε,  είναι τόσο καλός και μεταδοτικός στη γνώση που σκεφτόμαστε να πάρουμε πτυχίο στο κόρνο, είναι πολύ ωραίο όργανο!!! Εξεπλάγην.

Πάνω από διακόσια παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στο Ωδείο του Δήμου  Λουτρακίου. Εμφανίζεται η Φιλαρμονική και νομίζεις πως έχεις μπροστά σου συμφωνική ορχήστρα. Μπράβο στον Δήμο που νοιάζεται για την νεολαία της πόλης του .
Ένα σχόλιο όμως που διάβασα σε κάποιο ηλεκτρονικό μέσο την 25 Μαρτίου , έλεγε πως οι καθηγητές του Ωδείου είναι πάνω από δύο χρόνια απλήρωτοι!  Μου κίνησε   την περιέργεια  και ρώτησα  να μάθω  αν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αυτές οι οικονομικές συνθήκες εργασίας  για τους καθηγητές στο Ωδείο.
Πάνω από δύο χρόνια οι καθηγητές απλήρωτοι , χωρίς συμβάσεις, δουλεύουν γιατί σκέπτονται αυτά τα νέα παιδιά, τους μαθητές  τους και γιατί κάθε χρόνο τους υπόσχονται  οι υπεύθυνοι πως θα τελειώνει αυτό το καθεστώς. Διερωτήθηκα πως αν είναι αυτό αλήθεια ,πώς ανεβαίνουν χωρίς αιδώ στις εκδηλώσεις οι παράγοντες και με βαρύγδουπα λόγια μιλάνε για έργο  που επιτελείται στο Δήμο, και ξεχνούν να ευχαριστήσουν τους άμισθους δασκάλους;


Αδικία μεγάλη κύριοι να κρατάτε χωρίς πληρωμή τους ανθρώπους αυτούς, που αποδεδειγμένα προσφέρουν και μάλιστα σε παιδιά. Σκέφτομαι καμιά φορά πως θα νιώθει ένας νέος ταλαντούχος ,που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο, όταν  η Αρχή που υπάρχει για να προστατεύει ,να υπηρετεί  τον πολίτη,  προσβάλει την προσωπικότητα του, κρατώντας τον να εργάζεται επί χρόνια χωρίς πληρωμή .

ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ   ΝΤΡΟΠΗ.


Ορίστε κύριοι πως φέρονται στα παιδιά μας οι άρχοντες , παιδιά  όλων μας είναι οι αδικούμενοι κατάφορα μουσικοί δάσκαλοι της φιλαρμονικής του Δήμου Λουτρακίου. Ελπίζω πως θα πάρουν οι άνθρωποι τα χρήματα τους και δεν θα χρειαστεί να διαταραχθούν οι σχέσεις των παιδιών με τους σπουδαίους δασκάλους τους που έρχονται μάλιστα πολλοί από την Αθήνα με δικά τους έξοδα.
Αυτόν τον κόσμο φτιάξαμε και μετά παραπονιόμαστε πώς οι ξένοι είναι ανάλγητοι όταν η Αδικία ξεκινάει από το «σπίτι» μας.

Μαρία Χρισταρά

Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα παιδιά της Φιλαρμονικής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator