Γκρεμίστε τα τείχη, οι ήρωες επιστρέφουν!

0


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα»

H Aθήνα γκρεμίζει τα τείχη για να υποδεχτεί τον ήρωα Τσακαλώτο, ο οποίος μετά από μια πράγματι σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε μια σπουδαία νίκη επί των κουτόφραγκων Ευρωπαίων. Το μισό τρόπαιο ανήκει στον φίλο μας Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα ήταν η σκιά του Τσακαλώτου και τον εμψύχωνε, ενώ του έδινε διαρκώς νέες ιδέες (ακολουθεί σχετική δήλωση).

Ο Τσακαλώτος πέρα από την πλάκα κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση αποδεικνύοντας ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα διαθέτει τους τεχνοκράτες που είναι ικανοί να σταθούν απέναντι στην Τρόικα και να βάλουν κι αυτοί την δική τους σφραγίδα σε ένα ακόμη Μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή με το βιος τους φορτωμένο σε τρίκυκλα οι μικρομικροί Ελληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν την Ελλάδα για τις γειτονικές χώρες. Αγαπημένος φορολογικός προορισμός των Ελλήνων γιατρών η Τουρκία.

Ας ακούσουμε όμως τι λέει ο θριαμβευτής της μάχης Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση με βάση την ελληνική νομοθεσία δεν μπορεί να νομοθετεί υπό αίρεση, διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όταν ρωτήθηκε για το πακέτο προληπτικών μέτρων που ζητούν θέτουν ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του οι δανειστές

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει σήμερα ένα νόμο που θα τεθεί σε εφαρμογή μελλοντικά και βάσει των τότε εξελίξεων. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τον περιορισμό αυτό δεν τον έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γαλλία.
Οταν ο ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε πως μπορεί να ικανοποιηθεί η απαίτηση των πιστωτών για τη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων στο 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. Ευρώ) ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την εξεύρεση ενός μηχανισμού δέσμευσης, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει την αξιοπιστία.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ήταν ένα καλό Eurogroup για την Ελλάδα και ότι επί της ουσίας συμφωνήσαμε στο πακέτο που συζητήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι «Υπάρχουν λίγες τεχνικές λεπτομέρειες που έχουν απομείνει να συζητηθούν τις προσεχείς ημέρες, αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε (..)ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της».

Σύμφωνα με τον έλληνα ΥΠΟΙΚ εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών για την απόδοση των μέτρων. «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και εμείς θεωρούμε πως ο αντίκτυπος αυτών των μέτρων θα είναι αρκετός για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018». Από την άλλη το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ίδιο πακέτο μέτρων θα οδηγήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ έως το 2018»

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γκρεμίστε τα τείχη, οι ήρωες επιστρέφουν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator