Ο Βαρθολομαίος στους πρόσφυγες: Ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

0


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο μήνυμά του προς τους πρόσφυγες, είπε μεταξύ άλλων ότι «το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει μια θάλασσα ειρήνης».

«Αδελφοί και αδελφές μου, ταξιδέψαμε ως εδώ για να σας κοιτάξουμε στα μάτια, να ακούσουμε τις φωνές σας, να κρατήσουμε τα χέρια σας. Ταξιδέψαμε για να σας πούμε ότι σας νοιαζόμαστε. Για να σας πούμε ότι ο κόσμος δεν σας έχει ξεχάσει. Βρισκόμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε ότι ακόμα και όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται, ο Θεός είναι η δύναμή μας», είπε αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε:

«Ξέρουμε ότι έρχεστε εδώ προσπαθώντας να αποφύγετε τον πόλεμο και την πείνα. Ξέρουμε ότι αναζητάτε ένα ασφαλέστερο, ένα πιο λαμπερό μέλλον. Θρηνήσαμε βλέποντας τη Μεσόγειο να γίνεται ένας τάφος για τους προσφιλείς σας. Θρηνήσαμε καθώς γίναμε μάρτυρες της ευαισθησίας και της κατανόησης των ανθρώπων της Λέσβου».

«Όσοι φοβούνται εσάς, δεν σας κοίταξαν στα μάτια. Όσοι σας φοβούνται, δεν βλέπουν τα πρόσωπά σας, δεν βλέπουν τα παιδιά σας. Ξεχνάνε ότι η αξιοπρέπεια και η ελευθερία υπερβαίνουν τον φόβο και τις διακρίσεις. Ο κόσμος θα κριθεί από τον τρόπο που σας αντιμετώπισε και όλοι μας θα βρεθούμε υπόλογοι για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε στην κρίση και στις συγκρούσεις από τον τόπο τον οποίο προέρχεστε», πρόσθεσε.

«Η Μεσόγειος δεν θα πρέπει να γίνει ένας τάφος. Είναι ένας τόπος ζωής. Ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και διαλόγου. Το Αιγαίο, θα πρέπει να γίνει μια Θάλασσα Ειρήνης. Προσευχόμαστε οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή σύντομα να τελειώσουν. Προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους της περιοχής. Δίνουμε υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε, ποτέ δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για σας. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα μάτια και οι καρδιές του κόσμου», είπε ακόμα.

Δείτε το βίντεο:
Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Βαρθολομαίος στους πρόσφυγες: Ποτέ δεν θα σας ξεχάσουμε – ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator