Πάπας Φραγκίσκος: Θαυμάζω τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ

0


«Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου στον ελληνικό λαό ο οποίος παρά τις σοβαρές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά του και διάπλατες τις πόρτες» ανέφερε, στο μήνυμά του προς του Έλληνες ο Πάπας Φραγκίσκος, στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

«Πάρα πολλοί απλοί άνθρωποι έβαλαν προς διάθεση εκείνο το λίγο που είχαν, για να το μοιραστούν με όποιον ήταν στερημένος στα πάντα» πρόσθεσε ο Ποντίφικας και συνέχισε λέγοντας:

«Σήμερα θα ήθελα να ανανεώσω την από καρδιάς έκκληση για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη μπροστά σε μία τόσο δραματική κατάσταση».

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πριν ακόμη να είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι, είναι πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες» και υπογράμμισε ότι «μόνο με κοινή προσπάθεια μπορούμε να βρούμε λύσεις για το προσφυγικό».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την πρόσκλησή του ενώ την έκλεισε λέγοντας «ευχαριστώ» στα ελληνικά.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση: Απριλίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάπας Φραγκίσκος: Θαυμάζω τους Έλληνες – ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator