Η Αυστρία ανοίγει θέμα Βαλκανίων και Τσετσενίας

0


Η Αυστρία δεν ελέγχει τους δικούς της "τζιχαντιστές" αλλά θέλει να ελέγχονται όλοι οι πολίτες της Ε.Ε ως ύποπτοι - Βαλκάνια και Τσετσενία οι νέοι πυρήνες της τρομοκρατίας.

Ξενοφώντας Ερμείδης
Δεν χρειάζεται να αλλάξει προς το ναζιστικότερο η Αυστρία όταν έχει πολιτικούς σαν την υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ. Μία πολιτικό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος που συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες. Η υπουργός προτείνει να ελέγχονται και πολίτες της Ε.Ε στα "εξωτερικά σύνορα" της Ευρώπης για να αποφευχθούν τρομοκρατικές ενέργειες σαν αυτές στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. Με αυτό τον τρόπο ζητά ξεκάθαρα την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν όσον αφορά την ελευθερία κίνησης των πολιτών της Ε.Ε.


Βέβαια, η αυστριακή υπουργός πατάει επάνω στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Γιούνκερ, ο οποίος είχε δηλώσει μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες ότι την Ευρώπη την χτυπούν Ευρωπαίοι τρομοκράτες. "Φαίνεται ως εάν η τρομοκρατία, η οποία μας χτυπά σήμερα, να ήταν εισαγόμενη, αλλά εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αυτές τις πράξεις γεννήθηκαν στην πραγματικότητα εδώ, συχνά μάλιστα και οι γονείς τους. Πέρασαν από τα σχολεία μας και έλαβαν ενεργά μέρος στην κοινωνική μας ζωή. Δίνουν την εντύπωση μόνο ότι έρχονται από αλλού, ενώ είναι από δω", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Κομισιόν και οι απόψεις του συγκλίνουν τελικά με αυτές τις ακραίας αυστριακής υπουργού.


Εφόσον λοιπόν, την αρχή την έκανε ο φεντεραλιστής Γιούνκερ, η Αυστρία δεν έχει κανένα λόγο να κρύβει τις προθέσεις της οι οποίες στοχοποιούν τον οποιονδήποτε Ευρωπαίο πολίτη ως ύποπτο τρομοκρατίας αν επιστρέφει από ταξίδι εκτός των συνόρων της Ε.Ε και ειδικά αν τυγχάνει να είναι στο θρήσκευμα μουσουλμάνος.

Ως αιτία για αυτή την αντιδημοκρατική πρόταση ελέγχου όλων των Ευρωπαίων πολιτών, που ταξιδεύουν προςτης Ε.Ε, η Μικλ-Λάιτνερ αναφέρει ότι από την Αυστρία έχουν μεταβεί στη Συρία περίπου 270 τζιχαντιστές, από τους οποίους περίπου 70 έχουν επιστρέψει, που, κατά τη γνώμη της, θα πρέπει ερευνηθούν από την υπηρεσία κρατικής προστασίας και να δρομολογηθούν διαδικασίες εναντίον τους στη βάση του νέου νόμου περί Προστασίας του Κράτους. Πριν δηλαδή το αυστριακό κράτος κάνει έλεγχο στους δικούς τους "τζιχαντιστές" πολίτες, τούς οποίους γνωρίζει, απαιτεί έλεγχο ανεξαιρέτως για όλους τους πολίτες της Ε.Ε.


Όμως η υπουργός της Αυστρίας δείχνει ως πηγές τρομοκρατίας νέα σημεία στον χάρτη πέρα της Μέσης Ανατολής: Τα Βαλκάνια αλλά και την Τσετσενία. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της αυστριακής εφημερίδας "΄Εστεραιχ" γιατί η Αυστρία φέρεται να έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές της Συρίας μετά το Βέλγιο, η υπουργός απάντησε πως οι λόγοι βρίσκονται αφενός στην κοντινή απόσταση της Αυστρίας προς τα Βαλκάνια όπως και προς τη Βοσνία και αφετέρου στο ό, τι στην Αυστρία έχουν καταφύγει πολλοί Τσετσένοι!


Όσον αφορά την Ελλάδα η δεξιά πολιτικός της Αυστρίας ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι ασφαλές μέλος-κράτος της Ε.Ε προσθέτοντας πως η πολιτική της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη έχει τελειώσει και γι' αυτό είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα στην οποία θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου. Συμβούλεψε δε, τις ΜΚΟ και την ελληνική κυβέρνηση να τελειώνουν άμεσα το θέμα της Ειδομένης.
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Αυστρία ανοίγει θέμα Βαλκανίων και Τσετσενίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator