Ποιο είναι το είδωλο του καθρέφτη σου;

0


Ξαναδιάβασα με προσοχή την συνέντευξη του πρωθυπουργού που είχε δώσει πριν ενάμιση μήνα στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα με τίτλο "Αθήνα και Ρώμη μαζί για τους πρόσφυγες".

Σε κάποιο σημείο λοιπόν της συνέντευξής του για το μεταναστευτικό αναφέρει:
"Σε μία κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός καταφέρνουν να αναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Και το κάνουν ενώπιον μίας Ένωσης που κλείνει σύνορα, όπου ενισχύονται η ξενοφοβία και η μισαλλόδοξη ρητορεία της ακροδεξιάς".
Δηλαδή τι μας λέει ο κύριος πρωθυπουργός;
Πως οι ορδές που έρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες και τα εκατομμύρια που ακόμα περιμένουν για να μπουκάρουν και να αποικίσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη κουβαλώντας μαζί τους και τα εθνοκτόνα μετα-μοντέρνα τους ένστικτα και έθιμα ως παρακαταθήκη ιδίας προικός, του διά και μέσου αιώνα, αυτά είναι απόρροια κρίσης ανθρωπιστικών διαστάσεων. Μάλιστα.

Τι άλλο μας λέει;
Πως η Ευρώπη εκείνη που κλείνει τα σύνορά της εμποδίζοντας τους κάθε λογής και προέλευσης μπουκαδόρους ΜΕ έφεση στην αφαίρεση κεφαλών,
ΜΕ προτίμηση στην φρέσκια και νέα σάρκα από 6-9 ετών για την απορροή των... περισσευούμενων και λιμνάζοντων χυμών των,
ΜΕ την ακολουθία λατρευτικής ευλάβειας αντιμετώπισης της γυναίκας ως res communis usus -> κοινόχρηστο πράγμα ανταλλάξιμου και προς πλειστηριασμό είδους,
ΜΕ τον πρέποντα σεβασμό διεκδίκησης των ετσιθελικών βουλών τους, κλίνοντας δρόμους και γραμμές, σπάζοντας οχήματα κρατικής περιουσίας, καταλαμβάνοντας εμπορικούς δρόμους και λιμάνια, μετατρέποντας μία ολόκληρη χώρα σε αφοδευτήρια και σκουπιδότοπο.
Και; Και όποιος προβάλει αντίσταση σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα, χαρακτηρίζεται ξενοφοβικός μισαλλόδοξος και ακροδεξιός.
Δηλαδή; Για να έχουμε καλό ερώτημα:
Αυτός που περιθάλπει τους φονιάδες εκτελεστές γυναικών επειδή δεν τους κάθονται,
Αυτός που περιθάλπει τους παιδεραστές,
Αυτός που περιθάλπει τους κυνηγούς κεφαλών,
Αυτός που περιθάλπει εκείνους που καταστρέφουν την οικονομία και τον κοινωνικό ιστό μιας χώρας,
Αυτός που εξισώνει αλλόφρονες φονταμενταλιστές αγνώστου προέλευσης δίνοντάς τους με συνοπτικές διαδικασίες ιθαγένεια,
Αυτός που εξοντώνει, εξαπατεί, και επιβάλει φρικιαστικά φονικά μέτρα σε εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν για να τους σώσει, ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;
Άκουσε ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΕ πρωθυπουργέ ΕΣΥ και η πατερίτσα σου.
Η λάσπη περί ακροδεξιών σε συνειδητοποιημένους ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες ΔΕΝ κολλά.

Και κάτι άλλο (ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για την έκφραση):
Τα σκατά ανήκουν σε αυτόν που τα κάνει και όχι σε αυτόν που τα μυρίζει.
Και επειδή ο βόθρος γέμισε, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΤΗΝΗ.

Σπύρος Καμπιώτης
Πανεπιστημιακός
Προεδρεύων τηςπροσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΑ-Ε
Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιο είναι το είδωλο του καθρέφτη σου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator