Επιτυχημένο το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Σικυωνίων

0








Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου στο Δήμο Σικυωνίων το πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης πολιτών όλων των ηλικιών στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.) στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη και 85 πολίτες όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την εξαιρετική παρουσίαση που έκαναν έμπειροι διασώστες της ΕΔΟΚ, οι οποίοι, μέσω θεωρητικής αλλά και πρακτικής προσέγγισης, ανέλυσαν τρόπους αντιμετώπισης ξένου σώματος στο λάρυγγα - πνιγμονής, λιποθυμίας, δηλητηρίασης από οινόπνευμα (μέθης), τραύματος, αιμορραγίας, ρινορραγίας, εγκαύματος, διάσεισης, διαστρέμματος, τσιμπήματος από έντομο, ηλίασης, υποθερμίας κλπ. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην παροχή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση ειδικών προπλασμάτων.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ. Ιωάννης Μυττάς, η αρμόδια Δημοτική Σύμβουλος για την κοινωνική πολιτική κα Βάσω Μπουζιάνη-Τσαντήλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χρήστος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού και μέλος της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου για το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων κ. Σωτήρης Δαμασκηνός, ο οποίος και ανέλυσε την ανάγκη γνώσης πρώτων βοηθειών καθώς «Η γνώση σώζει ζωές».

Στους συμμετέχοντες διατέθηκε έντυπο υλικό με το τι θα πρέπει να περιέχει ένα τυπικό φαρμακείο σπιτιού καθώς και οι βασικές αρχές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Επίσης χορηγήθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιτυχημένο το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator