Τα σπασμένα των «άλλων»

0


Αν δεν είχαμε μεγάλη διαδρομή στα κακοτράχαλα μονοπάτια της Ιστορίας, ίσως και να νιώθαμε έκπληξη με την υποκριτική και καθ' όλα άθλια συμπεριφορά των «φίλων» και «εταίρων» μας. Ομως, επειδή υπάρχει συλλογική μνήμη και δύσκολα μπορούν να την κάνουν να «ξεθωριάσει» όλοι όσοι έχουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα από το εξωτερικό, οι Ελληνες δεν εκπλήσσονται με τις νουθεσίες, τις ανέξοδες υποσχέσεις και τις βλοσυρές υποδείξεις των Ευρωπαίων. Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει η στάση των δήθεν υπερασπιστών των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών - όχι έκπληξη.

Ειδικά στο προσφυγικό ζήτημα, η χώρα μας, που έχει ξεπεράσει κάθε δυνατό και αδύνατο όριο ανοχής, αντοχής και ανθρωπισμού, έχει βαρεθεί να ακούει «συμβουλές» και παρατηρήσεις από τους έντρομους και σπιθαμιαίους σε αξία ηγέτες της Ε.Ε., που αξιώνουν και το πρόβλημα να μη φτάσει στο κατώφλι τους και να μη βοηθήσουν την Ελλάδα, που το αντιμετωπίζει σχεδόν μόνη της.

Τον κώδωνα του κινδύνου δεν κρούει μόνο η πραγματικότητα, αλλά και διάφοροι αξιωματούχοι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, προσερχόμενος στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες: «Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ανθρωπιστική καταστροφή»!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το κόστος της εισροής προσφύγων υπολογίζεται σε περίπου 0,4% του ΑΕΠ για το 2015!

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, που έχει διαλυθεί οικονομικά και έχει αποσαθρωθεί κοινωνικά από την εξαετή παραμονή της στο κολαστήριο του Μνημονίου, καλείται να ανταποκριθεί σε κάτι το οποίο αδυνατούν να χειριστούν όλοι όσοι αυτοσυστήνονται και ως «ισχυροί» αλλά και ως ειδήμονες.

Ενώ στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν τα χρειώδη για τους εξαθλιωμένους και υπερφορολογημένους πολίτες, οι Δυτικοί απαιτούν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των δικών τους παρεμβάσεων στην περιοχή!
Αυτή είναι η Ε.Ε.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Απριλίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα σπασμένα των «άλλων»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator