Έξαλλος ο Γιουνκέρ για την Ελλάδα - Γιατί χτύπησε το χέρι στο τραπέζι

0Σε έντονα υψηλούς τόνους ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στο κολέγιο των Επιτρόπων, εξαπολύοντας σφοδρά πυρά κατά του ΔΝΤ και των απαιτήσεων που εγείρει για άμεση νομοθέτηση των μέτρων – κάβα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως έγραψε νωρίτερα το Newpost, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα» και κάλεσε τους Ευρωπαίους να τείνουν χείρα βοηθείας στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιουνκέρ μάλιστα ήταν τόσο φορτισμένος, που σύμφωνα με το πρακτορείο MNI, χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και άσκησε κριτική και στην στάση του ΔΝΤ λέγοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην ευρωζώνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε λόγο για «παράλογη» και «σαφώς αντισυνταγματική» απαίτηση των θεσμών για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. λέγοντας συγκεκριμένα ότι "καμία δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή ανά τον κόσμο δεν μπορεί να δεχθεί να νομοθετήσει εκ των προτέρων (ex ante) τα οποία μπορεί αλλά μπορεί και όχι να εφαρμοστούν αργότερα".

Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την εμμονή της Γερμανίας κατά κύριο λόγο να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δηλώνοντας ότι «το ΔΝΤ και στο παρελθόν έχει επιτεθεί στην Ευρωζώνη, η παρουσία του απλά αδυνατίζει την ισχύ της Ευρωζώνης». 
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξαλλος ο Γιουνκέρ για την Ελλάδα - Γιατί χτύπησε το χέρι στο τραπέζι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator