Χοντραίνει η κόντρα: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις συναντήσεις με Ψυχάρη, τι απαντούν "Τα Νέα" (video)

0


Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πανικό» όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star για τις περίφημες συναντήσεις τους εν κρυπτώ απάντησε:

«Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα του πουλήσω την ψυχή μου» για να προσθέσει: «Εγώ θα κριθώ όχι από το ποιον συναντώ ή από το τι λέω, αλλά από το τι πράττω».

Σε ερώτηση επί της έμμεσης προειδοποίησης περί «χρυσών εφεδρειών» που επικαλέστηκε στο κύριο άρθρο του το Βήμα ο Πρωθυπουργός, ήταν ακόμη πιο αιχμηρός: «Ας έχει ό,τι θέλει να τα βγάλει όλα στη φόρα. Και να πάει στον Εισαγγελέα που - απ' ό,τι μαθαίνω - τον συναντά συχνά τώρα τελευταία και θα τον συναντά...».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «Η δική μου κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε, δεν χαρίστηκε. Δεν έχω σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν έχω ζητήσει χάρες από κανέναν».

Σημείωσε δε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν απέναντί μου στις αναμετρήσεις. Οταν δεν χρειάστηκα στα δύσκολα, θα ζητήσω τώρα;» αναρωτήθηκε. Αναφέρθηκε επίσης στην αδειοδότηση των καναλιών. «Δεν την έκανε άλλη κυβέρνηση, εμείς τα προχωράμε. Τα δάνεια των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων πηγαίνουν με τη σειρά. Όλα θα ελεγχθούν» προειδοποίησε.

Ερωτηθείς γιατί επέλεξε μυστική συνάντηση, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν βρίσκει κάτι κακό σ' αυτό, εφόσον συμφώνησαν να μην δημοσιοποιηθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει κάνει και φανερές συναντήσεις με όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Προς επίρρωσιν ο Ν. Χατζηνικολάου είπε πως έχουν βρεθεί σε δημόσιο χώρο και γευμάτισαν μαζί, μια-δυό φορές».

«Η επιθυμία του συνομιλητή μου ήταν να μην βγούμε σε δημόσιο χώρο. Πού το κακό; Είναι μεμπτό; Θα ήταν μεμπτό αν ερχόμουν εδώ σήμερα και μου λέγατε ότι τον ευνόησα αυτόν που μίλησα μαζί του. Εχω ευνοήσει κανέναν; Οχι» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Πρόσθσε δε ότι «το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί ο εν λόγω κύριος μέσα στον πανικό του, μέσα σε έναν πανικό ο οποίος προέρχεται από το γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα έχει ζητήσει επανειλημμένως να με συναντήσει ξανά και δεν το έχω δεχθεί γιατί μαθαίνω δεξιά και αριστερά.

Και ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε: «Η στάση μου δεν άλλαξε όταν τον συνάντησα. Στο Mega έχω να πάω από το 2012. αν είχαμε κάνει συναλλαγή όπως υπαινίσσεται την επόμενη ημέρα θα με βλέπατε στο Mega. Δεν έβαλα νερό στο κρασί μου. Υπήρξαν «κόκκινα» πρωτοσέλιδα, αλλά αμέσως μετά πήγα στη βουλή είπα αδειοδότηση και έγιναν ξανά μπλε τα πρωτοσέλιδα και στο δημοψήφισμα έγιναν μαύρα και παρέμειναν γκρι. Και μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη ξαναέγιναν κόκκινα. Και όταν είπαμε για αδειοδότηση ξαναέγιναν μαύρα».

Για να καταλήξει: «Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η γάτα Ιμαλαΐων».Τι απαντούν σήμερα «Τα ΝΕΑ»
Με άρθρο υπό τον τίτλο υπό τον τίτλο «διαρροές δύο ταχυτήτων και σύγχυση στο Μαξίμου» και λεζάντα «νέα κενά μνήμης αλλά και επιθετικοί υπαινιγμοί την επόμενη ημέρα των αποκαλύψεων του "Βήματος της Κυριακής" για τα ραντεβού Τσίπρα» απαντούν σήμερα «Τα ΝΕΑ».

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

Το «σκληρό ροκ» ήταν ένας όρος που μπήκε στην πολιτική ζωή από τον Κώστα Λαλιώτη. Τώρα τον κακοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου του ΣΥΡΙΖΑ για να προαναγγείλει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τα ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να αντεπιτεθεί στον ΔΟΛ μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για τα τέσσερα μυστικά ραντεβού ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Σταύρο Ψυχάρη όταν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πρώτη εκδοχή

Οι κυβερνητικές διαρροές ήταν πάντως, όπως φάνηκε από τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, δύο ταχυτήτων. Η πρώτη και πιο σοφτ εκδοχή των διαρροών προειδοποιεί πως «η κυβέρνηση θα μιλήσει για όλα» και «θα τα φέρει όλα στο φως». Είναι ενδεικτικό πως αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επέμεναν ότι δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση Τσίπρα - Ψυχάρη, επιμένοντας ότι με την υπόθεση του δεύτερου ασχολείται η Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι διάφορες επιθέσεις φιλίας ή εχθρότητας είναι ένα ζήτημα που αφορά την τακτική που ακολουθούν οι ίδιοι που προσπαθούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις φιλίας εντάσσουν και τις συναντήσεις που έγιναν προτού ο Αλέξης Τσίπρας αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015. Οι ίδιες πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και θα ενεργήσει προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης όλων των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον κλάδο των ΜΜΕ.

Η δεύτερη εκδοχή

Η δεύτερη εκδοχή των διαρροών που έγιναν κυρίως σε sites είναι πιο επιθετική και φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για κακούργημα αν έχει ηχογραφηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη. Απαντώντας στο ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθεί καταγεγραμμένο υλικό – κάτι που ωστόσο δεν έχει ειπωθεί στην ανακοίνωση του «Βήματος» – αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι «κάτι τέτοιο αποτελεί κακούργημα», θορυβημένες από την ανακοίνωση του «Βήματος» που μιλούσε για χρυσές εφεδρείες της δημοσιογραφίας. «Μπαίνει ζήτημα δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένα έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον Πρωθυπουργό της χώρας» ήταν μία από τις διαρροές που αναπαρήχθησαν από πολλές ιστοσελίδες χωρίς να διαψευστούν.
Πάντως αργότερα, όταν το Μαξίμου ρωτήθηκε από «ΤΑ ΝΕΑ» αν υπάρχει τέτοια διαρροή, αρμόδιο στέλεχος εξηγούσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για τον Σταύρο Ψυχάρη, απλώς αν κάποιος ηχογραφεί παράνομα συζητήσεις πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό συνιστά κακούργημα.
Σύμφωνα με τη σκληρή γραμμή πληροφόρησης, από τον Ιανουάριο του 2015 οπότε ο Αλέξης Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός δεν έχει συναντήσει κανέναν εκδότη. Πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι είχε συναντήσει πολλούς και εντός και εκτός γραφείου. Κατά τις ίδιες πηγές, με τον πρόεδρο του ΔΟΛ έγιναν τέσσερις συναντήσεις. Η πρώτη δημοσίως στην εφημερίδα και ακολούθησαν ακόμη δύο συναντήσεις παρουσία τρίτων ύστερα από αίτημα του Σταύρου Ψυχάρη, ενώ και η τέταρτη έγινε στο σπίτι της στενής φίλης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αίτημα του εκδότη.
Οι ίδιες διαρροές αναφέρουν ότι ο εκδότης ζήτησε βοήθεια να ελέγξει το Mega, ενώ στο δημοσίευμα του «Βήματος» αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προθυμοποιήθηκε να διευκολύνει μια τέτοια εξέλιξη χωρίς να του ζητηθεί. Περιέργως, η κυβέρνηση επικαλείται σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι ο ΔΟΛ ήταν σκληρός στην πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νίκες ήταν απλώς ήπιος για λίγες ημέρες. Για το Μαξίμου «το σύστημα ξέφυγε» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, θέμα που κατά τις εκτιμήσεις των πηγών του συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις και τη σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.

Κριτική από την αντιπολίτευση
Στο θέμα των αποκαλύψεων του «Βήματος» επανήλθε χθες η Νέα Δημοκρατία μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εξήγησε ότι η ΝΔ αναφέρθηκε στη δημόσια παραδοχή της ύπαρξης των συναντήσεων για να σημειώσει ότι τα ερωτήματα παραμένουν καταλυτικά.
Κατηγόρησε μάλιστα το Μαξίμου γιατί εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα, το οποίο πρώτο εκείνο επιβεβαίωσε παραδεχόμενο τις μυστικές συναντήσεις.
Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχόλια καυστικά για τον Αλέξη Τσίπρα έκαναν οι πρώην σύντροφοί του Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ ανέφερε ότι οι τέσσερις κρυφές συναντήσεις με άκρα συνωμοτικότητα και ερήμην κάθε κομματικού οργάνου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ριζοσπαστική αντιπολίτευση «ενάντια στη διαπλοκή», δείχνουν ότι ακολουθούσε μια παράλληλη γραμμή συναλλαγών παρασκηνίου «με το μιντιακό κατεστημένο».
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σχολίασε στο twitter πως «όπως λέει και ο σοφός λαός, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Η συνέντευξη στο Star
Mετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Star, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του με τον Σταύρο Ψυχάρη επιχειρώντας να χαριτολογήσει. «Αν χρειαστεί θα συναντήσω και τον διάβολο αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου» είπε και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανέναν και δεν χαρίζεται σε κανέναν».
Ακολούθως είπε ότι «σε τέσσερις εκλογές δεν σήκωσα τηλέφωνο να ζητήσω χάρη από κανέναν», ξεχνώντας μάλλον ότι είχε εκφράσει συγκεκριμένες απαιτήσεις για το πώς να καλύπτεται το ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ από το Mega. Αναπάντητη έμεινε πάντως η παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολαου ότι «σ’ εμένα δεν κάνατε ποτέ καφέ».
Ερωτώμενος για τον χώρο του Διαδικτύου ο Πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θέλουμε να ελέγξουμε, θέλουμε να καταπολεμήσουμε φαινόμενα σαν αυτά των εκβιαστών».
Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι έσκισε τη γάτα των Ιμαλαΐων, εννοώντας προφανώς τον τρόπο με τον οποίο έσκισε και τα Μνημόνια.

iefimerida.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χοντραίνει η κόντρα: Τι είπε ο πρωθυπουργός για τις συναντήσεις με Ψυχάρη, τι απαντούν "Τα Νέα" (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator